Driestar hogeschool heeft beste pabo van Nederland Geplaatst op 8 oktober 2014

De voltijd opleiding Leraar basisonderwijs (pabo) van Driestar hogeschool is de beste van Nederland. Dat blijkt uit de Keuzegids Hbo 2015, die gisteren verscheen.

De Keuzegids schrijft: “De ultieme topper, niet alleen in het westen maar ook landelijk, is Driestar hogeschool. Complimenten zijn er over alle aspecten, vooral facilitair doet deze opleiding het goed. Genoeg studenten komen het eerste jaar door en minstens zoveel kunnen binnen vijf jaar hun diploma in ontvangst nemen”.

Ook onze deeltijdopleidingen komen zeer goed uit de bus in de Keuzegids Hbo 2015.

Hoge score pabo

Met een totaalscore van 90 punten staat de voltijd pabo van Driestar hogeschool boven die van De Kempel in Helmond (86 punten), KPZ in Zwolle (82 punten), de Vrijeschoolpabo in Leiden (80 punten) en Viaa in Zwolle (78 punten). Onze pabo scoort met name hoog op de onderdelen Faciliteiten, Docenten, Voorbereiding loopbaan en Diploma na vijf jaar.

Duale pabo op tweede plaats

In de Keuzegids Hbo is voor het eerst een speciaal ‘deeltijdkatern’ opgenomen. Hierin zijn feiten en oordelen over de 400 grootste deeltijd- en duale bacheloropleidingen in het hbo te vinden.

De duale pabo van Driestar hogeschool staat met 94 punten op de tweede plaats, onder De Kempel in Helmond (96 punten). Ook deze duale route scoort hoog op de onderdelen Faciliteiten, Voorbereiding loopbaan, Docenten en Programma. De deeltijdpabo van KPZ in Zwolle staat met 86 punten op de derde plaats in de ranglijst met deeltijd- en duale pabo’s.

De deeltijdroute van onze pabo staat met 74 punten op een gedeelde vijfde plaats.

Pedagogiek op tweede plaats

Onze deeltijdopleiding Pedagogiek staat met een score van 86 punten op plaats twee in de ranglijst met beste deeltijd hbo pedagogiekopleidingen in Nederland, onder HU Amersfoort met 88 punten.

Lerarenopleidingen voortgezet onderwijs

Van onze lerarenopleidingen voortgezet onderwijs scoort met name de lerarenopleiding Wiskunde erg hoog. Met 76 punten staat deze op een gedeelde eerste plaats met Fontys hogeschool in Sittard.
De lerarenopleidingen Nederlands, Engels en Duits behalen een score van 64 punten en zijn daarmee de op drie na beste van Nederland. Economie en Geschiedenis staan met 66 punten op een gedeelde tweede plaats in hun categorie.

De Keuzegids Hbo 2015 wordt uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie in Leiden. De gids bevat een systematische kwaliteitsvergelijking van verwante opleidingen in het hoger onderwijs.

Meer nieuws