Diplomering post-hbo-taalcoördinator: 'Het was inspirerend en ontzettend leerzaam!' 26 juni 2019

Op 5 juni jl. ontvingen zes taalcoördinatoren hun diploma. Na ruim anderhalf jaar rondden de enthousiaste leerkrachten van verschillende scholen hun opleiding af.
De meesten van de gediplomeerden hebben ook daadwerkelijk de taak van taalcoördinator op hun school gekregen. Elke school heeft nu een taalbeleidsplan voor de komende vier jaar. CorJohn van der Beek en Johan Melse van Driestar hogeschool hebben de opleiding verzorgd.

Enkele reacties van deelnemers aan de opleiding:

 • ‘De opleiding was voor mij inspirerend en ontzettend leerzaam!’
 • ‘Veel geleerd tijdens de bijeenkomsten en door het maken van de praktische opdrachten.’
 • ‘Het  maken van het taalbeleidsplan was best een uitdaging, maar het is gelukt.’
 • ‘De inhoud van de lessen was prima en veel dingen waren meteen toepasbaar in de praktijk. Ook onderling veel tips uitgewisseld, fijn dat je elkaar zo kunt inspireren.’
 • ‘Ik voel me nu echt toegerust voor het werk van een taalcoördinator.’ 
Op dit moment is er weer een nieuwe groep bezig met de opleiding, die intussen geheel is gereviseerd. Er is nu (nog) meer aandacht voor het begeleiden van veranderingsprocessen en het coachen van collega’s. Ook richten we ons meer op de vaardigheden van de 21e eeuw en het curriculum van de toekomst.

groepsfoto-taalcoordinator-news.jpg

De opleiding start opnieuw (bij voldoende belangstelling) in januari 2020 op woensdagmiddag in Gouda. Aanmeldingen zijn van harte welkom. Het is ook mogelijk dat een federatie of groep scholen onder één bestuur de opleiding op locatie krijgt. Mail voor inlichtingen naar Johan Melse. Neem ook een kijkje op onze website

Meer nieuws

  • Hoe leren leerlingen de werkelijkheid kennen? - deel 5

   In het jubileumjaar van de Driestar (75 jaar) werkt het onderzoekscentrum aan het handboek Christelijk leraarschap. In dit boek, dat in 2020 zal verschijnen, wordt veel van het Driestareigen gedachtegoed op het gebied van leraarschap grondig samengevat.

  • Nieuw: de Dyslexie Academie!

   Driestar onderwijsadvies heeft iets nieuws: de Dyslexie Academie. Voor alles wat je wilt weten rondom dyslexie en hoe je kinderen met dyslexie kunt helpen, kun je nu bij ons terecht!

  • Reis mee!

   Allemaal instappen! Reis mee met de fietstaxi, de huifkar, de hogesnelheidstrein of het ruimteschip. De Kinderboekenweek 2019 gaat over voertuigen. Niet de bestemming, maar het vervoer erheen staat centraal.

  • 75 jaar Driestar in beeld en geluid!

   Al 75 jaar leidt De Driestar scholieren en studenten op. Waar komen ze terecht? En, hoe kijken ze terug op hun opleiding? Kijk mee met de introfilmpjes die tijdens de reünie zijn getoond!

  • Lzeen en shicrejvn is niet voor iereeden vezlafneksprend

   Wist je dat 1 op de 10 kinderen in Nederland het risico loopt op laaggeletterdheid? Deze week zet de Stichting Lezen en Schrijven zich in voor een geletterd Nederland.