Beleef en bewonder de sterrenhemel 12 maart 2019

Kom sterrenkijken! Van 15 tot en met 17 maart vinden de Landelijke Sterrenkijkdagen plaats.

Op deze dagen kun je op tientallen locaties in Nederland door een telescoop de sterrenhemel bewonderen. Dat kan bij verenigingen en publieksterrenwachten, maar ook bij particulieren. Beleef en bewonder de sterrenhemel tijdens het grootste en langstlopende sterrenkijkevenement van Nederland. Zie de website voor deelnemende adressen.

Fantastisch natuurlijk om dit met (een klas) kinderen te doen. Bereid je voor met de materialen van de mediatheek.
 

Naamloos-1.jpg Naamloos-2.jpg Naamloos-3.jpg

Meer nieuws

  • Buiten schilderen

   Wist je dat verftubes hebben gezorgd voor een kentering in de kunstgeschiedenis? Niet alleen die tubes uiteraard, maar de uitvinding daarvan heeft wel een belangrijke rol gespeeld.

  • Buitengewoon belangrijk!

   Een gat in de lucht spring(touw)en, hutten bouwen, rennen, klauteren, verstoppen - buitenspelen maakt kinderen vrolijk en blij. Nog belangrijker: buitenspelen is een must voor ieder kind. Het prikkelt de fantasie en is goed voor de sociale vaardigheden, gezondheid en motoriek.

  • De ideale wereld

   Hoe zou de ideale wereld eruit zien, als je alles zou mogen bepalen? Met het burgerschapsspel Terra Nova Minimaatschappij sta je aan het roer van een nieuwe samenleving. Jouw team bestuurt een eiland waar niets vaststaat en alles wordt bevraagd. Het lot van de eilandbewoners ligt in jullie handen.

  • Robinson Crusoe: avontuurlijk én puriteins

   Robinson Crusoe, de wereldberoemde held die overleefde op een onbewoond eiland, is driehonderd jaar geleden geboren. Althans, de roman waarin hij de hoofdrol heeft. Dat het boek niet slechts gaat over een heldhaftige en vernuftige schipbreukeling, maar ook over ellende, verlossing en dankbaarheid, is bij veel minder mensen bekend.

  • Rembrandt & de Gouden Eeuw

   De 350ste sterfdag van Rembrandt dit jaar is aanleiding om aandacht te vragen voor Rembrandt als kunstenaar, persoon en inspirator.