32 nieuwe studenten bij start nieuwe jaar opleiding Pedagogiek 29 augustus 2019

Gisteren ging het nieuwe academische jaar voor onze pedagogiekstudenten al van start. Tijdens de gezamenlijke jaaropening 's middags mochten we 32 nieuwe studenten verwelkomen.

Om 12.30 uur druppelen de eerstejaars pedagogiekstudenten gestaag onze hogeschool binnen. Dit jaar verwelkomen we maar liefst 32 nieuwe studenten voor deze opleiding. 'Een groep studenten waar we heel blij mee zijn!', aldus docent Mathilde Plender. Met een kopje koffie of thee in de hand zoeken de studenten elkaar op voor een kennismakingspraatje. Na een half uurtje start de rondleiding door de hogeschool. Onder leiding van een mederwerker studentzaken worden onder andere de mediatheek, de studentenliving en, het belangrijkst, de gloednieuwe koffiecorner bezocht.

Na de rondleiding verzamelen de studenten zich in de congreszaal waar ze ontvangen worden door de studieleider. Na een korte introductie van de opleiding hbo Pedagogiek en een paar praktische mededelingen is het tijd voor een kleine pauze, waarna de studenten hun eigen klas en docent opzoeken voor een uitgebreidere introductie. 

Rond 15.15 uur zijn ook de studenten uit jaar 2, 3 en 4 in Gouda voor de gezamenlijke jaaropening. Wim Lindhout opent de Bijbel en leest het verhaal van Jezus in de tempel. Tijdens de overdenking bespreken we hoe Jezus gevormd werd door de reis met zijn ouders en het belang van de band tussen ouders en kinderen. Afsluitend geeft Wim de studenten nog mee: "Wees nabij, maak ruimte en geef vertrouwen, want kinderen zijn uniek en hebben hun eigen toekomst in God."

Met deze aflsuitende woorden kwam de jaaropening ten einde en was het tijd om aan het werk te gaan. De eerste colleges stonden namelijk al op het programma!

We wensen alle studenten het komende jaar heel veel succes en Gods zegen toe! We hopen dat jullie het naar je zin hebben op Driestar hogeschool.

DSC04716.png
DSC04719.png
DSC04785.png
DSC04786.pngDSC04796.png
DSC04802.png
 

Meer nieuws

  • Maak kennis met Dirk Verweij

   Sinds 1 oktober is Dirk Verweij als nieuwe manager gestart bij Driestar onderwijsadvies, naast Marian Ruitenberg. In dit bericht stelt hij zich voor.

  • Hoge tevredenheid dyslexiebehandeling

   Driestar educatief heeft de uitslag van het cliënttevredenheidsonderzoek van Parantion binnen gekregen. Opnieuw zijn ouders zeer tevreden over onze diagnostiek en behandeling van ernstige enkelvoudige dyslexie. Daar zijn we als organisatie dankbaar voor. We vroegen Elienne Kik, moeder van Thomas die recent zijn behandeling afrondde, om een reactie.

  • Onderzoek naar leermiddelen

   In cursusjaar 2018-2019 peilden we de behoeften omtrent leermiddelen onder docenten in het reformatorisch VO. De vragenlijst werd ingevuld door 236 respondenten. Uit hun antwoorden blijkt dat het overgrote deel van de docenten behoefte heeft aan een complete methode. Aan minder traditionele werkvormen is minder behoefte.

  • Driestar educatief op Kuysersconferentie

   Van 3 tot en met 5 oktober bezochten Bram de Muynck, Bram Kunz en Piet Murre de tweejaarlijkse Kuyersconferentie in Grand Rapids (VS). Bij deze conferentie komen leraren, opleiders en onderzoekers samen om onderzoek en inzichten met elkaar te delen. Het thema van dit jaar was ‘Shaping Christian Learning’.

  • Waarom Berta en Bernhard deelnamen aan de Zomerschool

   Allebei zijn ze werkzaam bij Driestar educatief, en allebei deden ze mee aan de Zomerschool voor christelijke young professionals. De Zomerschool wordt al jaren georganiseerd door Driestar hogeschool, Erdee Media Groep, VGS en RMU. Berta Keuken en Bernhard van der Knijff blikken terug. “Het heeft me aangezet tot dieper nadenken over dingen.”