Nieuws

 • Waarom Berta en Bernhard deelnamen aan de Zomerschool

  Allebei zijn ze werkzaam bij Driestar educatief, en allebei deden ze mee aan de Zomerschool voor christelijke young professionals. De Zomerschool wordt al jaren georganiseerd door Driestar hogeschool, Erdee Media Groep, VGS en RMU. Berta Keuken en Bernhard van der Knijff blikken terug. “Het heeft me aangezet tot dieper nadenken over dingen.”

  Lees meer ›
 • Meer nieuws

 • Verdeeldheid over het afschaffen van toelatingstoetsen op de pabo

  In diverse media is gesuggereerd dat de toelatingstoetsen voor de pabo worden afgeschaft. Minister Van Engelshoven heeft in een overleg met de Tweede Kamer duidelijk gemaakt dat daar op dit moment geen sprake van is.

 • Leraren bedankt!

  Afgelopen zaterdag was het de Dag van de leraar! Om alle leraren nog eens extra te bedanken gingen we vrijdag langs bij basisschool De Wartburg in Woudenberg en werden vandaag in Gouda al onze eigen docenten en studenten in het zonnetje gezet.

 • Toekenning bekostiging opleiding docent godsdienst via Driestar educatief

  De minister van Onderwijs Cultuur en Wetenschap heeft bekostiging toegekend aan de opleiding tot docent godsdienst bij Driestar educatief. Hiermee volgt de minister het positieve advies van de Commissie Doelmatigheid Hoger Onderwijs.

 • ‘Werk nooit met andermans kinderen zonder een relatie’.

  Deze stelling deed heel wat stof opwaaien tijdens een gesprek in de personeelskamer van een school. Toch is ‘relatie’ één van de pijlers voor een goede ouderbetrokkenheid. Maar hoe ga je dat ‘handen en voeten’ geven?

 • Terugblik studiemiddag volwassenliteratuur: Stefan Hertmans over 'De bekeerlinge'

  Een gezelschap van vijftig christelijke docenten Nederlands uit het gehele land luisterde afgelopen vrijdag in de sfeervolle Hillegondakerk te Rotterdam-Hillegersberg geboeid naar de Vlaamse literator Stefan Hertmans. De zestiende studiemiddag voor volwassenenliteratuur werd een groot succes door de thematiek van het boek en de vertelkunst van de auteur.

 • Benoeming manager en interim manager lvo en vertrek Wim Westenberg

  We zijn blij en dankbaar dat we een nieuwe opleidingsmanager voor de hogeschool en specifiek de lerarenopleiding voortgezet onderwijs hebben gevonden. Afgelopen vrijdag hebben bestuur en raad van toezicht, Klaas Tippe uit Elspeet per 1 januari 2020 benoemd in de vacature die ontstaat door het vertrek van Wim Westenberg.

 • De eerste week zit er bijna op: 300 nieuwe pabo-studenten gestart

  Het nieuwe studiejaar is begonnen, de kop is eraf. Bij Driestar hogeschool starten ongeveer 300 nieuwe pabo-studenten. De meesten van hen in voltijd, anderen in deeltijd of de duale variant. Het totaal aantal studenten is gegroeid ten opzichte van vorig jaar, en ook is een groei zichtbaar bij de zij-instromers. Afgelopen week stond in het teken van een veelzijdige introductie aan de hogeschool.

 • Terugblik jaaropening pabo: 'Bereid kinderen voor op wederkomst'

  „Leef in het besef dat je onderweg bent. Jijzelf en de kinderen met wie je werkt.” Dat was de boodschap bij de jaaropening van Driestar hogeschool die dinsdag plaatsvond in de Goudse Sint-Janskerk.

 • Jubilerende Driestar heeft nog altijd warme banden met Zeeland

  KRABBENDIJKE/GOUDA - In de reformatorische onderwijswereld is het een waar instituut: de Driestar in Gouda. Deze week vieren duizenden (oud-)studenten dat de christelijke hogeschool 75 jaar geleden werd opgericht in Krabbendijke.