Oriëntatieavond zijinstromers

Van29 januari 19:30
tot29 januari 22:00
Locatie:Driestar educatief, Gouda

Wil jij weten of een baan voor de klas iets voor jou is? Driestar hogeschool organiseert een informatieavond voor professionals die de overstap naar het onderwijs overwegen. Van harte welkom!

Kinderen en jongeren op weg naar volwassenheid. Als leraar heb je een belangrijke rol in het leven van je leerlingen. Wil je verhalen van leraren lezen? Neem eens een kijkje op endanbenjeleraar.nl. Zowel voor basisonderwijs als voortgezet onderwijs!
 
Tijdens de oriëntatieavond kun je kennismaken met Driestar hogeschool. We vertellen je over het beroep van leraar in het basisonderwijs en/of het voortgezet onderwijs en de studiemogelijkheden, afhankelijk van je vooropleiding. De hele avond is er gelegenheid vragen te stellen.

Kosten en inschrijving

De avond is gratis, maar we hebben wel je inschrijving nodig. Dat kan via het formulier hieronder.

Meer informatie

Voor vragen kun je contact opnemen met Marleen Boon.

Programma

 • 19.30 uur: Ontvangst
  Ontvangst met koffie en thee.
 • 19.45 uur: Opening
  Opening van de avond door Rens Rottier, voorzitter van het college van bestuur.
 • 20.00 uur: Workshopronde 1
  Workshops:

  Workshop 1: Basisonderwijs: pabo deeltijd en duaal
  Workshopleider: Arjan van Tol, manager pabo Driestar hogeschool

  Voor iedereen die een andere keuze maakt voor een beroep, onafhankelijk van vooropleiding. Duaal wil zeggen dat je naast de studie ook minimaal 2 dagen een baan hebt in het onderwijs als leraar, leraarondersteuner of onderwijsassistent. Voor een deeltijdstudie is het niet nodig om al werkzaam te zijn in het onderwijs. Een route op maat behoort tot de mogelijkheden.

  Workshop 2: Basisonderwijs: pabo zij-instroom
  Workshopleider: Annelies Kraaiveld, manager pabo Driestar hogeschool

  Voor studenten die een baan hebben in het onderwijs maar nog niet de bevoegdheid kunnen, bij minimaal een afgeronde HBO opleiding, in aanmerking komen voor een zij-instroom traject. Dit is een route op maat. Het is mogelijk om hiervoor een subsidie bij de overheid aan te vragen. Deze wordt dan aangevraagd door de school.

  Workshop 3: Voortgezet onderwijs: deeltijd lerarenopleiding
  Workshopleiders: Johan Strijbis, coördinator zij-instroomtrajecten voortgezet onderwijs en Wim Westenberg, manager lerarenopleidingen voortgezet onderwijs

  Ben je geïnteresseerd in een baan in het voorgezet onderwijs en wil je studeren op een manier die bij jou past? In deze workshop krijg je een algemene uitleg van de mogelijke studieroutes, de mogelijkheden voor zij-instromers (met betrekking tot studie, werk en subsidie) en lichten we toe hoe je naast onze zes vakken, ook in samenwerking met de hogeschool Rotterdam of CGO andere vakken kunt volgen.
   
 • 20.30 uur: Pauze
  Pauze met koffie en thee.
 • 21.00 uur: Worskhopronde 2
  Voor workshops: zie workshopronde 1.
 • 21.30 uur: Afsluiting
  Gelegenheid om vragen te stellen.
     
Persoonlijke gegevens    
Aanhef:
     
Adresgegevens    
     
Functie en opleiding    
     
     
Akkoord    
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden
     
   
     
Na je aanmelding ontvang je een e-mail ter bevestiging. Heb je deze niet ontvangen? Stuur dan een e-mail naar onze webmaster.