LEGO Mindstorms Challenge

Van13 juni 14:00
tot13 juni 16:00
Locatie:Gouda, Driestar educatief

Techniek en ICT is leuk! Wil jij dat je leerlingen ook laten ontdekken? Doe met jouw groep 7 of 8 mee aan de LEGO Mindstorms Challenge van Driestar hogeschool!

Weinig leerlingen kiezen voor techniek en ICT, terwijl er binnen het bedrijfsleven een grote vraag is naar mensen met een technische of ICT-gerelateerde opleiding. Techniek en ICT neemt een steeds grotere plaats in in het leven van elke dag. Leerlingen voorbereiden hierop is belangrijk, vinden wij bij Driestar hogeschool! Voor de LEGO Mindstorms Challenge zoeken wij naar verbreding en verdieping van het onderwijsaanbod voor leerlingen in het kader van het benutten van hun talenten.

Wat houdt de LEGO Mindstorms Challenge in?

De grote uitdaging in dit project is om met LEGO Mindstorms een gerobotiseerde toepassing te ontwerpen en ook te bouwen. Groepjes leerlingen (3 tot 4 kinderen per groepje) bedenken oplossingen voor technische problemen door middel van een te ontwerpen stappenplan. Ze gaan aan de slag met het bouwen/programmeren en het inbouwen van sensoren. De robot moet met behulp van sensoren zelfstandig meerdere pallets van een stelling naar een laadplek brengen. Het exacte parcours wordt vooraf niet bekendgemaakt.

>> Klik hier voor een verslag van de LEGO Mindstorms Challenge van vorig jaar!

Hoe doe je mee?

Om aan dit project deel te kunnen nemen moet de school in het bezit zijn van een Mindstorms EV3-Education-set. Met het materiaal in deze set kan de uitdaging volgens de spelregels worden voltooid.
Of jouw klas mag deelnemen aan de uiteindelijke Challenge, hangt af van de punten die je verdient met de opdrachten die van tevoren moeten worden ingeleverd. Alle scholen kunnen meedoen aan de voorrondes, maar aan de werkelijke Challenge kunnen maximaal tien scholen deelnemen. Wanneer je jouw klas opgeeft, ontvang je op 30 maart een QuickStart. Met deze QuickStart kun je, ook als je nog heel onbekend bent met Mindstorms en het programmeren, toch al redelijk snel aan de slag. In april ontvang je diverse opdrachten die op tijd moeten worden ingeleverd. Op basis van deze inzendingen wordt een voorselectie gedaan voor de uiteindelijke Challenge.

De uiteindelijke Challenge is op woensdagmiddag 13 juni van 14.00 tot 16.00 uur. De tien geselecteerde scholen gaan hun ontwerp presenteren en de wedstrijd aan met de andere scholen. Tijdens deze bijeenkomst zijn de leerlingen die de robot hebben ontworpen en geprogrammeerd aanwezig, maar ook jij als leerkracht wordt verwacht. Een jury beoordeelt of de opdracht aan de voorwaarden voldoet en bepaalt de winnende school van 2018.

Aanmelden

Wil je meedoen? Vul dan voor 24 maart 2018 onderstaand formulier in!

Aanmeldformulier    
     
   
   
Na je aanmelding ontvang je een e-mail ter bevestiging. Heb je deze niet ontvangen? Stuur dan een e-mail naar onze webmaster.