Workshop dyslexiebeleving

Wat is dyslexie en hoe voelt dat voor de leerling in mijn klas? We laten je dat graag evaren tijdens een workshop dyslexiebeleving die wij voor het schoolteam organiseren. 

Kosten: €375,- (tot 15 personen)
Uren (sbu): 1 dagdeel
Locatie: eigen locatie

Route
T.T. (Mathilde) van Heteren

Orthopedagoog

Telefoon:
0182-540333 0182-540333


De ervaring hoe het is om dyslexie te hebben, heeft een grote meerwaarde. Het leidt ertoe dat je de leerling met dyslexie in de klas nog beter begrijpt. Daarnaast kun je met deze kennis je handelen in de klas beter aanpassen aan de leerling met dyslexie.

Inhoud

Tijdens de workshop wordt er eerst kort algemene informatie over dyslexie aangeboden. Na een stukje theoretische kennis zal door middel van allerlei actieve opdrachten een belevingsmoment zijn. Daarnaast wordt er veel ruimte geboden om over de opgedane ervaring te spreken met je collega’s. Tot slot zullen we allerlei handvatten aanbieden voor aanpassingen in jouw klas.

Doelstellingen

Na deze workshop:
  • Heb je de theoretische kennis over dyslexie opgefrist;
  • Weet je wat de leerling met dyslexie in jouw klas voelt tijdens het lezen, schrijven en spellen;
  • Heb je als team nagedacht wat jullie al bieden voor kinderen met dyslexie en welke ontwikkelingspunten er nog zijn.

Doelgroep

Deze workshop organiseren we voor teams binnen scholen. Een orthopedagoog van Driestar onderwijsadvies verzorgt de workshop op jullie eigen locatie. 

Praktische informatie

Tijdens de workshop wordt er eerst kort algemene informatie over dyslexie aangeboden. Na een stukje theoretische kennis zal door middel van allerlei actieve opdrachten een belevingsmoment zijn. Daarnaast wordt er veel ruimte geboden om over de opgedane ervaring te spreken met je medecursisten. Tot slot zullen we allerlei handvatten aanbieden voor aanpassingen in jouw klas.

Wat vonden anderen van deze training?

  • “Ik heb na de workshop meer bewondering gekregen voor mijn kind, voor het doorzettingsvermogen om te blijven oefenen.”

  • “Deze workshop zou een verplichte sessie moeten zijn voor alle leerkrachten op de basisschool.”

Meer informatie en aanmelden

Voor meer informatie en aanmelden kun je terecht bij Mathilde van Heteren, projectmedewerker dyslexie.