VE-basistraining

Ben je als pedagogisch medewerker werkzaam op een locatie waar Voorschoolse Educatie (VE) wordt geboden? Dan is het vereist dat je VE-gekwalificeerd bent.

Kosten: € 1350,-
Uren (sbu): 30 sbu
Locatie: Gouda
Tijd: 13.00-18.00u
Route
K.B. (Karen) Dekker

Onderwijsadviseur

Telefoon:
06-49407629 06-49407629


Nieuwe spelregels

Sinds 2018 zijn er nieuwe regels van kracht voor de scholing op het gebied van Voorschoolse Educatie, vanuit de wet IKK (Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang). Alle pedagogisch medewerkers moeten minimaal 12 dagdelen scholing volgen om goed te kunnen werken in de VE. In de Basistraining VE gaan we in op de ontwikkeling van spel, motoriek, taalvaardigheid, rekenen en sociaal-emotionele vaardigheden van kinderen van 0 tot 4 jaar. Ook is er een module over observeren, het belang van ouderbetrokkenheid en vroegsignalering.
 
Er zijn verschillende VE-programma’s ontwikkeld. Allemaal bedoeld om de ontwikkeling van jonge kinderen te stimuleren en ervoor te zorgen dat zij zonder (taal)achterstand aan school beginnen. Onze basistraining zit niet vast aan een bepaald programma, zoals Doe meer met Bas, Uk en Puk, Piramide of Startblokken, hoewel we er wel een paar bekijken. Door het volgen van deze basistraining kun je aan de slag met ieder programma.
 
Met het behalen van het certificaat ben je startbekwaam en dus bevoegd om in een VE-groep te werken en ontwikkelingsstimulering aan te bieden aan ieder kind!

Ervaren onderwijsadviseurs die gespecialiseerd zijn in het (zeer) jonge kind zullen de bijeenkomsten verzorgen.

Doelgroep

Deze basistraining is bedoeld voor pedagogisch medewerkers die nog geen of weinig basiskennis van of ervaring met VE hebben. Door het volgen van de 12 VE-modules ben je VE-gekwalificeerd.
Certificering is persoonsgebonden en er wordt alleen een certificaat uitgereikt als de deelnemer de hele training heeft gevolgd en aan alle certificeringseisen heeft voldaan. De certificeringseisen bestaan uit:
  • Alle huiswerkopdrachten zijn met een voldoende beoordeeld.
  • Minimaal 80% aanwezigheid

Kosten

De kosten voor deze training bedragen € 1350,- per deelnemer.  

Meer informatie

Nieuwsgierig geworden? Meld je dan aan of stuur een mail voor aanvullende informatie.

Aanmelden

Om je aan te melden voor deze training vul je onderstaand formulier in.
 

 
Persoonlijke gegevens    
Aanhef:
     
Adresgegevens    
     
Factuuradres    
Ik ben oud-student en wil gebruik maken van mijn waardebon:

     
School of organisatie    
     
Bevestiging    
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden
     
   
   
Na je aanmelding ontvang je een e-mail ter bevestiging. Heb je deze niet ontvangen? Stuur dan een e-mail naar onze webmaster.