Traject begeleiding beroepsregistratie BRLO po

Als het opleiden en begeleiden van (aanstaande) leraren in het primair onderwijs substantieel en structureel tot je taak behoort, kun je in aanmerking komen om geregistreerd te worden als lerarenopleider. Denk bij de taken van een lerarenopleider aan het begeleiden van (aanstaande) collega’s maar ook startende collega’s die een inwerktraject krijgen. Wij helpen je bij het opstellen van je dossier voor je beroepsregistratie en dienen deze aanvraag in.  Een geregistreerde opleider is een van de voorwaarden om een erkende opleidingsschool te worden en daarmee werken we samen aan de kwaliteit van het Samen opleiden van aanstaande leraren.

Kosten: € 395,- (of gratis bij certificering school)
Uren (sbu): 40 uur
Locatie: Gouda, Driestar educatief
Tijd: 13.30u-16.30 uur
Route
M.A. (Martine) Goedhart

Docent Bewegingsonderwijs pabo

Telefoon:
0182760477 0182760477


Beroepsregistratie schoolopleiders

De Velon (Vereniging van Lerarenopleiders in Nederland) is in 2002 gestart met het registreren van ervaren lerarenopleiders met als doel dat de beroepsgroep laat zien dat zij de kwaliteit van het opleiden van leraren heel belangrijk vindt en zich daarvoor wil inzetten. Beroepsregistratie van lerarenopleiders is gericht op het onderhouden en verhogen van de bekwaamheid als een belangrijk middel om de kwaliteit van de lerarenopleidingen en opleidingsscholen, en daarmee de kwaliteit van (aanstaande) leraren, te versterken en te waarborgen. Laat zien dat je een lerarenopleider bent!

Kan ik als schoolopleider geregistreerd worden?

Schoolopleiders die zich structureel bezig houden met het opleiden en begeleiden van (aanstaande) leraren kunnen zich registreren voor het Beroepsregister Lerarenopleiders. Daarbij moeten ze aan de volgende registratiecriteria voldoen:
  • Je werkt aantoonbaar als lerarenopleider en kunt een onderwijsbewijs overleggen.
  • Je hebt een visie op het beroep van lerarenopleider in relatie tot de grondslag van de beroepsstandaard.
  • Je hebt voldoende relevante werkervaring om te kunnen reflecteren op de indicatoren in de beroepsstandaard.
  • Je bent bereid om je als lerarenopleider verder te ontwikkelen aan de hand van persoonlijke professionaliseringsbehoeften.

Inhoud van de cursus

Je wordt in vier bijeenkomsten (dagdelen) door Martine Goedhart begeleid bij het opstellen van je dossier om een aanvraag in te dienen. De aanvraag wordt door ons in maart/april 2020 ingediend bij de BRLO (Beroepsregistratie Lerarenopleiders). Een door de Velon als erkende beoordelaar voor Driestar hogeschool, Hogeschool De Kempel of de HAN beoordeelt je dossier. Tevens beoordeelt een tweede beoordelaar je dossier. Bij een positieve beoordeling door beide beoordelaars wordt de aanvraag tot registratie door Driestar hogeschool ingediend bij de BRLO. Je bent dan voor vier jaar geregistreerd als opleider en na vier jaar is er de mogelijkheid tot herregistratie.

Aanmelden en kosten 

Je kunt je aanmelden via onderstaand aanmeldformulier. De kosten van de cursus zijn € 395,-. De registratieaanvraag kost € 150,-. Deze kosten dienen door jouw eigen schoolorganisatie aan Driestar hogeschool te worden voldaan. 

Voor aspirant opleidingsscholen, dat zijn scholen die te kennen hebben gegeven om erkende opleidingsschool te willen worden, wordt het gehele traject geheel kosteloos aangeboden in het cursusjaar 2021-2022. Met de aanvaarding van de aspirant-status verplicht de partnerschool zich om binnen een termijn van vier jaar gecertificeerd te worden door te werken aan de gestelde criteria voor de erkende opleidingsschool.

 
Persoonlijke gegevens    
Aanhef:
     
Adresgegevens (voor facturering aan school/organisatie, geen privé-adres)  
     
Werkgever    
Wij willen een aspirant partnerschool zijn:

     
Schoolsoort en functie    
     
Bevestiging    
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden
     
   
   
Na je aanmelding ontvang je een e-mail ter bevestiging. Heb je deze niet ontvangen? Stuur dan een e-mail naar onze webmaster.