TINK: cursus Taal- en interactie vaardigheden

Kinderen op peuterspeelzalen en kinderdagverblijven zitten midden in het taalverwervingsproces. Met deze cursus leer je hoe je als pedagogisch medewerker je interactievaardigheden kunt verbeteren en toepassen.

Kosten: € 650,-
Uren (sbu): 24
Locatie: Gouda (of op locatie)
Tijd: Nader te bepalen
Route
L.J. (Laura) Zwoferink

Onderwijsadviseur vve

Telefoon:
0182-760703 0182-760703
LinkedIn:


De TINK training bestaat uit 8 bijeenkomsten van drie uur, waarin de zes interactievaardigheden aan bod komen. Op verschillende niveaus wordt gewerkt aan je taal- en interactievaardigheden. Je krijgt feedback op hoe je deze interactievaardigheden nu inzet en je leert hoe je ze kunt verbeteren.
 
Tijdens een intakegesprek wordt gekeken naar de behoeften van de deelnemers en wordt het startniveau van de deelnemers bepaald.
 
Tussen de bijeenkomsten werk je individueel en/of met collega’s aan de vastgestelde acties. Videoreflectie en intervisie zijn belangrijke instrumenten in deze cursus. Om bij te houden welke activiteiten zijn uitgevoerd, maken deelnemers een portfolio. De tijdsinvestering voor het maken van het portfolio en de (extra) taalopdrachten is sterk afhankelijk van de cursist.

Subsidie

Vanaf maandag 2 januari a.s. om 9.00 uur kunt u weer subsidie aanvragen voor deze training. De aanvraagperiode voor subsidie loopt tot en met 28 april 2017, 17.00 uur, of tot het moment dat “de pot leeg is”. De aanvraag kun je doen vanaf 2 januari via het Subsidieportaal van het agentschap SZW. Wil je jouw organisatie alvast aanmelden? Neem dan contact op met de expert.  
Deze cursus is bedoeld voor pedagogisch medewerkers in de kinderopvang en van peuterspeelzalen en voor gastouders. Aan het einde van de cursus ontvangt elke deelnemer een certificaat. In geval van noodzakelijk afwezigheid worden er vervangende opdrachten gegeven. Elke cursist mag maximaal 2 modules missen. 

Ervaringen van eerdere cursisten

  • Kinderopvangorganisatie CKO de Ark en Hadassa Kinderdagverblijf: “De cursus heeft ons verrijkt en bewust gemaakt van ons taalgebruik. Wij hebben we ons verdiept in de diverse interactievaardigheden en hoe wij kansen kunnen grijpen en/of creëren. De TINK training verhoogt niet alleen de kwaliteit van het werk met de kinderen maar ook de samenwerking tussen collega’s”. Lees hier de volledige ervaring. ​
  • Cursist CKO de Ark: "Het was goed om deze cursus met het hele team te volgen. Zo kun je elkaar blijven stimuleren en tips geven. In elke vergadering laten we de TINK cursus aan bod komen." Lees hier de volledige ervaring. ​
  • Kinderopvang Eigenwijs en peuteropvang De kleine prinses: "Een voorwaarde bij het bieden van goede emotionele én educatieve ondersteuning is dat ons taalgebruik rijk, correct en interactief is. Dankzij deze cursus kunnen we ons ontwikkelen tot een lerende organisatie, waar mensen met en van elkaar leren". Lees hier de volledige ervaring. ​


Persoonlijke gegevens    
Aanhef:
     
Adresgegevens (voor facturering)  
     
School of organisatie    
Ik ben oud-student en wil gebruikmaken van mijn waardebon:

     
Bevestiging    
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden
     
   
   
Na je aanmelding ontvang je een e-mail ter bevestiging. Heb je deze niet ontvangen? Stuur dan een e-mail naar onze webmaster.