Opfriscursus Bas in de klas

Het bekende VE-programma Doe meer met Bas is vervangen door Bas in de klas. Het programma voldoet aan de nieuwste eisen en is gebaseerd op actuele inzichten.  In deze cursus leren pedagogisch medewerkers (en/of leerkrachten) alles over het digitale programma en hoe het op de juiste wijze ingezet kan worden. Want goede VE staat of valt met de uitvoering!

Kosten: Zie onder
Uren (sbu): 2 bijeenkomsten van 2,5 uur
Locatie: Op locatie of online

Route
K.B. (Karen) Dekker

Onderwijsadviseur

Telefoon:
06-49407629 06-49407629


Inhoud

Bas in de klas, het nieuwe digitale VE-programma, biedt pedagogisch professionals veel kennis en informatie om kinderen met een achterstand te ondersteunen. Maar ook voor kinderen met een voorsprong biedt het mooie mogelijkheden. Maar hoe zetten we het op de juiste manier in? Wat is helpend en wat juist niet? Hoe blijven we het kind zien als we een activiteit uit Bas in de klas uitvoeren?

Uit onderzoek weten we dat de interactievaardigheden van de professionals van groot belang zijn. Alleen het ‘lesje’ afdraaien is niet voldoende. Hoe worden bijvoorbeeld de interacties tussen kinderen gestimuleerd en hoe helpt de handpop Bas een handje als we de kinderen wat uitleggen.
En wat gebeurt er naast de VE-activiteiten? Is er een aanbod waar van tevoren over is nagedacht, een beredeneerd aanbod? Hoe is de spelbegeleiding? Juist spel biedt enorme kansen om de taal te stimuleren. Worden er kansen gepakt en gecreëerd?  Wat is de rol van de professional tijdens het spel? Hoe helpt de speelomgeving mee aan de ontwikkeling van een kind?
 
Tijdens de opfriscursus nemen we je mee in een aantal van deze onderwerpen.

Doelen

  • Op de juiste manier werken met het digitale programma;
  • Kennen van de inhoud van de thema's;
  • Weten wat er nieuw is in deze methode;
  • Opfrissen van kennis rondom VE zoals de interactievaardigheden, spelbegeleiding en rijke speelleeromgeving.

Kosten

De kosten voor twee bijeenkomsten zijn € 1450 (incl. BTW/reiskosten). Certificaat € 7,50. De groepsgrootte is max 15 personen. Genoemde uren kunnen worden meegenomen in het opleidingsplan als bijscholing VE.
In de tweede bijeenkomst wordt de huiswerkopdracht gepresenteerd.

Meer informatie en aanmelden

Deze cursus wordt op aanvraag gegeven. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Karen Dekker.