Mediawijsheid voor beginners

“Ik moet nu nog even reageren, anders ben ik mijn snapdagen kwijt”. Als het over nieuwe media en de smartphone gaat kun je als leerkracht of begeleider van jongeren het gevoel hebben ook wel wat ‘snapdagen’ te kunnen gebruiken. Zo’n dag waarbij je snapt hoe hun online wereld in elkaar zit. Driestar onderwijsadvies brengt je via de training Mediawijsheid voor beginners in één middag ‘bij kennis’.

Kosten: € 99,-
Uren (sbu): 3 uur
Locatie: Driestar educatief, Gouda
Tijd: 13.00-16.00u
Route
J.J. (Sjaak) Jacobse

Onderwijsadviseur

Telefoon:
0182-760412 0182-760412
LinkedIn:


Voor iedereen die voor 1990 geboren is, zijn internet en sociale media niet vanzelfsprekend. Ze zijn er voor je gevoel later bijgekomen en je hebt van sommige toepassingen stapsgewijs gebruik leren maken. In de contacten met kinderen en jongeren merk je dat zij spelenderwijs met tablet, laptop en smartphone vertrouwd raken en sociale media als haast vanzelfsprekend ervaren. Facebook is voor hun hopeloos achterhaald, Snapchat steeds meer mainstream en daarnaast gebruiken ze veel andere apps om te communiceren, samen te werken en om hun vrije tijd te besteden.

Inhoud

Kinderen en jongeren hebben opvoeders nodig die de aansluiting maken en hun ‘medialeven’ kennen. Wil je als leerkracht, opvoeder of beroepswerker aan de slag met mediawijsheid? Dan is een bepaalde basiskennis essentieel. Met de training ‘Mediawijsheid voor beginners’ weet je genoeg over nieuwe media om het gesprek met de klas, met de groep of die individuele jongere op een verbindende manier aan te kunnen gaan. 

Doelstellingen

De training zorgt ervoor dat een leerkracht zich basis-bekwaam voelt om aan te sluiten op mediagesprekken in en om de klas. De leerkracht of beroepskracht is in staat om positief bij te dragen aan mediavorming

Meer informatie en aanmelden

Voor meer informatie kun je terecht bij Sjaak Jacobse. Aanmelden kan via onderstaand aanmeldformulier.

 
Persoonlijke gegevens    
Aanhef:
     
Adresgegevens (voor facturering aan school/organisatie, geen privé-adres)  
     
School of organisatie    
     
Bevestiging    
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden
     
   
   
Na je aanmelding ontvang je een e-mail ter bevestiging. Heb je deze niet ontvangen? Stuur dan een e-mail naar onze webmaster.