Lezen en burgerschap VO

Als leerlingen een verhaal lezen, of als er een verhaal wordt voorgelezen, biedt dat goede en laagdrempelige mogelijkheden om een burgerschapsthema te bespreken of een discussie te openen. Wij helpen je graag om lezen, taalontwikkeling en burgerschap te integreren.

Kosten: € 675
Uren (sbu): 1 dagdeel
Locatie: eigen locatie

Route
Janneke de Jong-Slagman

Docent Nederlands

Telefoon:
0182-760392 0182-760392
LinkedIn:


Onderzoek heeft uitgewezen dat literaire fictie met een hoge mate van betrokkenheid het empathisch vermogen kan vergroten. Daar kan het onderwijs zijn voordeel mee doen: docenten kunnen door middel van verhalen actief burgerschap en sociale integratie bevorderen.

Lezen, taalontwikkeling en burgerschap integreren

Hoe kun je op een laagdrempelige manier vormgeven aan burgerschap in het basisonderwijs? Het kiezen van geschikte boeken en verhalen is vaak niet eenvoudig. En als je eenmaal een aantal boeken gevonden hebt waarvan je denkt dat ze kunnen bijdragen aan burgerschap en sociale integratie, volgt de vraag hoe  je ermee gaat werken. Tijdens de scholing krijg je van ons handvatten hoe je lezen, taalontwikkeling en burgerschap kunt integreren. 

Bijeenkomst

De bijeenkomst vindt plaats op de eigen school. Zo kan het hele team aanwezig zijn en kunnen ook schoolspecifieke vragen aan de orde komen.

Meer informatie en aanmelden

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Janneke de Jong. Aanmelden kan via onderstaand aanmeldformulier.

Meld je hier aan voor het traject Impuls burgerschapsonderwijs. Na je aanmeldingen nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.
 
Persoonlijke gegevens    
Aanhef:
     
School of organisatie    
     
Bevestiging    
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden
     
   
   
Na je aanmelding ontvang je een e-mail ter bevestiging. Heb je deze niet ontvangen? Stuur dan een e-mail naar onze webmaster.