Leernetwerk rekenen

Veel rekencoördinatoren hebben er behoefte aan om regelmatig te kunnen overleggen over hun rol. Dat kan in het Leernetwerk Rekenen van Driestar onderwijsadvies.

Kosten: € 299,-
Uren (sbu): 6
Locatie: Driestar educatief, Gouda
Tijd: 14.30-16.30 uur
Route
J.J.G. (Jeroen) van Rumpt

Onderwijsadviseur

Telefoon:
0182-760436 0182-760436
LinkedIn:


Nadat de je de post-hbo-opleiding Rekencoördinator hebt afgerond, ben je voor het team het aanspreekpunt als het om rekenen gaat. Wellicht doe je klassenbezoeken, spreek je met het MT over het rekenbeleid, ga je met de ib-er in overleg over een zwakke rekenaar en breng je regelmatig het rekenen onder de aandacht tijdens een vergadering. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw kennis op peil blijft en dat je op de hoogte blijft van actuele ontwikkelingen? Waar kun jij de vragen delen die opspelen bij je functie van rekencoördinator?
 
Het is onze ervaring dat netwerken helpt om de ingezette koers op de school elke keer weer een impuls te geven en de rekencoördinatoren enthousiast en actief te houden in hun functie.

Inhoud leernetwerk

De leernetwerken staan onder leiding van een onderwijsadviseur rekenen van Driestar onderwijsadvies. Deze brengt in drie bijeenkomsten per jaar actuele ontwikkelingen in  en zorgt regelmatig voor inhoudelijke verdieping. Daarnaast is er veel ruimte om onderling ervaringen van de deelnemers te delen.

Deelnemers kunnen hun vragen inbrengen en gaan ook actief aan de slag om de ingezette ontwikkeling op de verschillende competentievelden tijdens de opleiding verder voort te zetten. Op het leernetwerk leren de coördinatoren met en van elkaar door de ervaringen op de scholen te delen en te spiegelen aan elkaar.  Door middel van intervisie kunnen knelpunten besproken worden, maar kunnen ook succesmomenten doorgegeven worden.

Kortom, het leernetwerk is de plek om de rekenaccu op te laten, om daarna met nieuwe energie weer in de school aan de slag te kunnen.

Meer informatie en aanmelden

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jeroen van Rumpt. Aanmelden kan via onderstaand aanmeldformulier.

Aanmeldformulier

 
Persoonlijke gegevens    
Aanhef:
     
Adresgegevens (voor facturering aan school/organisatie, geen privé-adres)  
     
School of organisatie    
     
Bevestiging    
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden
     
   
   
Na je aanmelding ontvang je een e-mail ter bevestiging. Heb je deze niet ontvangen? Stuur dan een e-mail naar onze webmaster.