Leergang Leidinggeven aan verandering

Ben jij een (school)leider die zich naast je  dagelijkse verantwoordelijkheid wil blijven ontwikkelen? Driestar educatief biedt de leergang Leidinggeven aan verandering

Kosten: € 1995,-
Uren (sbu): 72 (4 lesdagen + 40 uur zelfstudie)
Locatie: Gouda
Tijd: 9.00-16.00 uur
Route
T.J.C. (Anton) de Jong

Onderwijsadviseur

Telefoon:
06-51921277 06-51921277
LinkedIn:


Inhoud

Onze filosofie is dat duurzaam leren tot stand komt op drie niveaus: kennis, vaardigheden (kunde) en persoonlijkheid (karakter). Kortweg, ons 3K-model.   
Voor deze leergang betekent dit concreet de volgende doelstellingen:

 • Je leert jouw eigen dagdagelijkse schoolpraktijk verbinden met relevante (wetenschappelijke) literatuur volgens de nieuwste inzichten. (Kennis)

 • Je begrijpt hoe binnenwereld (cultuur en gedrag) en buitenwereld (structuur en systemen) samen opgaan als sleutel tot duurzame verandering in jouw school. (Kunde)

Je bent overtuigd van het belang van jouw persoonlijke leiderschap in de totstandkoming van duurzame verandering. (karakter)

Doelgroep

 • Deelnemers die verantwoordelijkheid dragen voor een (onderwijs)verandering
 • Deelnemers met een afgeronde (school)leiderschapsopleiding
 • Naast deelnemers uit  de onderwijssector ook ruimte voor andere sectoren
 • Specifiek voor schoolleiders PO: mogelijkheid voor herregistratie in het schoolleidersregister

Uitgangspunten leergang

 • Deelnemers zijn in staat te denken vanuit het perspectief dat leiding geven aan cultuur een kwestie is van het verbinden van harde en zachte factoren.
 • Deelnemers kennen overlappende mentale modellen rondom het analyseren van de organisatiecultuur en zijn in staat door deze bril naar hun schoolorganisatie te kijken
 • Veranderingen komen tot stand door een wisselwerking tussen de harde en zachte factoren. De deelnemer reflecteert op betekenisvolle gebeurtenissen in de eigen schoolorganisatie.
 • Je deelt je veranderpraktijk en reflecteert hierop met feedback uit de eigen organisatie en van andere deelnemers.
 • Je reflecteert aan de hand van de gebruikte literatuur op een veranderingsproces binnen je schoolorganisatie en de eigen leiderschapsrol. Je gaat hierdoor betekenisvolle momenten herkennen en creëren om bestaande patronen te doorbreken.

Opzet

De leergang is bedoeld voor een groep van 10-12 deelnemers. Er zijn 4 fysieke onderwijsdagen, 2 maal een Coaching-on-the-job moment en daarnaast 40 uur zelfstudie (leeswerk, voorbereiding en eindopdracht). De eerste ronde start najaar 2020 en tweede ronde in voorjaar 2021. In overleg met de deelnemers kan de leergang ook plaatsvinden in Kapelle of Amersfoort. Daarnaast is het ook mogelijk om vanaf acht deelnemers een in-companytraject te verzorgen. 

Meer informatie en aanmelden

Voor meer informatie of een in-companytraject kun je contact opnemen met Anton de Jong. Aanmelden voor de reguliere bijeenkomsten kan via onderstaand aanmeldformulier. 

 
Persoonlijke gegevens    
Aanhef:
     
Adresgegevens (voor facturering aan school/organisatie, geen privé-adres)  
     
School of organisatie    
Ik ben oud-student en wil gebruikmaken van mijn waardebon:

     
Bevestiging    
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden
     
   
   
Na je aanmelding ontvang je een e-mail ter bevestiging. Heb je deze niet ontvangen? Stuur dan een e-mail naar onze webmaster.