Hulp in de klas bij dyslexie

Je hebt kinderen in de klas of op je school die een dyslexieverklaring hebben. Je wilt hen natuurlijk de hulpmiddelen en handvatten geven, die zij nodig hebben om het onderwijs zo goed mogelijk te kunnen volgen. De vraag is echter welke dingen kan en mag je inzetten voor deze kinderen? En mogen deze hulpmiddelen ook tijdens de Cito-toetsen ingezet worden?

Kosten: €95
Uren (sbu): 2 uur
Locatie: Driestar educatief, Gouda
Tijd: 19.30 - 21.30u
Route
C.M (Nicole) Reijm

Dyslexiebehandelaar

Telefoon:
0182-540333 0182-540333


In deze cursus worden aan de hand van een dyslexiekaart compenserende en dispenserende hulpmiddelen besproken. Ook wordt gekeken naar ICT hulpmiddelen voor kinderen met dyslexie. Daarnaast worden de Cito-regels besproken die geldend zijn voor kinderen met dyslexie en wordt er besproken hoe je als leerkracht de leerlingen binnen een klas op meerdere niveaus kan laten werken.

In de cursus ‘hulp in de klas bij dyslexie’ denken we met je mee over het omgaan met kinderen met dyslexie in de klas en reiken je praktische kennis aan om met deze kinderen aan de slag te gaan en ze zo goed mogelijk te ondersteunen.

Doelgroep

Deze cursus is bedoelt voor leerkrachten, remedial teachers en intern begeleiders van het (speciaal-)basisonderwijs.

Kosten

De cursusavond kost 95 euro. De avond gaat door wanneer er minstens 8 deelnemers zijn.

Meer informatie en aanmelden

Voor meer informatie en vragen kun je terecht bij Nicole Reijm. Aanmelden voor de cursus kan hieronder in het aanmeldformulier.

 
Persoonlijke gegevens    
Aanhef:
     
Adresgegevens (voor facturering aan school/organisatie, geen privé-adres)  
     
School of organisatie    
Ik ben oud-student en wil gebruikmaken van mijn waardebon:

     
Bevestiging    
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden
     
   
   
Na je aanmelding ontvang je een e-mail ter bevestiging. Heb je deze niet ontvangen? Stuur dan een e-mail naar onze webmaster.