Expertcursus ZIEN! op het zml

Tijdens deze expertcursus werk je aan je competenties om leerkrachten te kunnen begeleiden of te coachen in het gebruik van ZIEN! bij de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen op het zml.

Kosten: € 599,-
Uren (sbu): 18
Locatie: Gouda
Tijd: 9.00u-16.00u
Route
B. (Bertine) Haverhals

Onderwijsadviseur
Orthopedagoog

Telefoon:
0182-540384 0182-540384
LinkedIn:
Twitter:


Tijdens deze cursus leer je meer over de achtergronden van ZIEN!, het bevorderen van het sociaal-emotioneel functioneren van zml-leerlingen en hoe je leerkrachten kunt coachen ter bevordering van hun sensitiviteit en responsiviteit. Daarnaast is er gelegenheid om ervaringen uit te wisselen en te reflecteren op je eigen functioneren.

De doelen voor deze tweedaagse cursus zijn

  • Je bent toegerust om leerkrachten te begeleiden bij het gebruik van ZIEN!
  • Je kent de theoretische verantwoording van ZIEN! en de ZIEN!-dimensies en kunt een leerlingprofiel en een groepsprofiel lezen en interpreteren.
  • Je weet hoe ZIEN! betekenis heeft in het werken met een cyclus (waarnemen, begrijpen, wegen, plannen, handelen, evalueren), op leerlingniveau, groepsniveau en schoolniveau.
  • Je hebt kennis van specifieke aandachtspunten met betrekking tot het stimuleren van het sociaal-emotioneel functioneren van zml-leerlingen
  • Je weet hoe de ouderbetrokkenheid vergroot kan worden door het gebruik van ZIEN!
  • Je hebt nagedacht over de plaats die ZIEN! in de schoolontwikkeling kan innemen.
  • Je weet hoe de Inspectie omgaat met ZIEN!-resultaten en hebt een mening over ZIEN!-resultaten.
De groepsprofielen van de groepen van de teamleden nemen we tijdens deze cursus ter hand om ze te begrijpen om daarna via de fase van het wegen te komen tot handelen. Ook de gesprekslijn komt aan de orde. Wat bespreek je met teamleden, hoe en waarom? De centrale vraag die leerkrachten beantwoorden is: wat heeft deze groep van mij nodig? Met uitleg nemen we de fasen door: hoe kom je als teamlid via waarnemen, begrijpen, wegen tot een planning? Ook het integrale schoolbeleid ten aanzien van de sociaal-emotionele ontwikkeling komt aan de orde.

Aan het einde van de cursus ontvangt elke deelnemer een certificaat.


Persoonlijke gegevens    
Aanhef:
     
Adresgegevens (voor facturering aan school/organisatie, geen privé-adres)  
     
Schoolsoort en functie    
     
Bevestiging    
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden
     
   
   
Na je aanmelding ontvang je een e-mail ter bevestiging. Heb je deze niet ontvangen? Stuur dan een e-mail naar onze webmaster.