Dyslexie en meertaligheid

Heb je te maken met meertalige leerlingen bij wie de lees- en/of spellingontwikkeling vertraagd verloopt? Dan zal ongetwijfeld de vraag bij je opkomen: komen deze problemen nu door de meertalige achtergrond, of is er mogelijk sprake van dyslexie? Maar kun je wel dyslexie vaststellen bij leerlingen die Nederlands niet als eerste taal hebben?

 

Kosten: € 150,-
Uren (sbu): 2
Locatie: Driestar educatief, Gouda
Tijd: 14.00 - 16.00 uur
Route
J. (Hanneke) Bossenbroek-Mol

Orthopedagoog
BIG: 59929770331

Telefoon:
0182-760449 0182-760449
LinkedIn:


Doelen

In deze cursus leer je hoe je verschil kunt ontdekken tussen dyslexie en taalverwervingsproblemen. Sommige fouten die meertalige kinderen maken, lijken erg op fouten die dyslectische leerlingen maken. Deze fouten komen niet altijd voort uit dyslexie, maar kunnen ook worden veroorzaakt door overdracht vanuit de moedertaal naar het Nederlands. Hoe herken je deze fouten, terwijl je zelf die moedertaal niet beheerst? Wanneer is er sprake van dyslexie? En waar kun je in de begeleiding van deze meertalige leerlingen rekening mee houden?

Geaccrediteerde scholing

Accreditatie-informatie voor deze scholing: NVO/NIP: 5 punten.

Wil je als orthopedagoog of psycholoog  je kennisniveau op peil houden en op de hoogte blijven van actuele ontwikkelingen? Volg dan deze scholing of klik hier voor onze andere geaccrediteerde cursussen die je helpen om bij te blijven in je vak.

Meer informatie en aanmelden

Deze cursus wordt op aanvraag gegeven. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Hanneke Bossenbroek.