Dyslexie en meertaligheid

Heb je te maken met meertalige leerlingen bij wie de lees- en/of spellingontwikkeling vertraagd verloopt? Dan zal ongetwijfeld de vraag bij je opkomen: komen deze problemen nu door de meertalige achtergrond, of is er mogelijk sprake van dyslexie? Maar kun je wel dyslexie vaststellen bij leerlingen die Nederlands niet als eerste taal hebben?

 

Kosten: € 150
Uren (sbu): 2
Locatie: Driestar educatief, Gouda
Tijd: 14.00u - 16.00u
Route
M.E.C. (Marianne) de Wit

Dyslexiebehandelaar/ coördinator frontoffice dyslexie

Telefoon:
0182-540333 0182-540333


Doelen

In deze cursus leer je hoe je verschil kunt ontdekken tussen dyslexie en taalverwervingsproblemen. Sommige fouten die meertalige kinderen maken lijken erg op fouten die dyslectische leerlingen maken. Deze fouten komen niet altijd voort uit dyslexie, maar kunnen ook worden veroorzaakt door een transfer vanuit de moedertaal naar het Nederlands. Hoe herken je deze fouten, terwijl je zelf die moedertaal niet beheerst? Wanneer is er sprake van dyslexie? En waar kun je in de begeleiding van deze meertalige leerlingen rekening mee houden?
 

Geaccrediteerde scholing

Accreditatie informatie voor deze scholing: NVO/NIP 

Wil je als orthopedagoog of psycholoog  je kennisniveau op peil houden en op de hoogte te blijven van actuele ontwikkelingen? Volg dan deze scholing of klik hier voor onze andere geaccrediteerde cursussen die je helpen om bij te blijven in je vak.

Meer informatie en aanmelden

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marianne de Wit. Aanmelden kan via onderstaand aanmeldformulier.

 
Persoonlijke gegevens    
Aanhef:
     
Adresgegevens (voor facturering aan school/organisatie, geen privé-adres)  
     
School of organisatie    
Ik ben oud-student en wil gebruikmaken van mijn waardebon:

     
Bevestiging    
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden
     
   
   
Na je aanmelding ontvang je een e-mail ter bevestiging. Heb je deze niet ontvangen? Stuur dan een e-mail naar onze webmaster.