Cursus Werken met baby’s

In het IKK akkoord  is afgesproken dat werkgevers vanaf 1 januari 2018 moeten investeren in specifieke scholing voor babyopvang. Driestar educatief biedt een cursus Werken met baby's aan die aansluit bij de nieuwe eisen van het IKK akkoord. 

Kosten: € 675,-
Uren (sbu): 40
Locatie: Op locatie

Route
E. (Elsbeth) Schouten-Schuitemaker

projectmedewerker onderwijsadvies

Telefoon:
0182-540333 0182-540333Per 1 januari 2023  moeten alle beroepskrachten die met 0-jarigen werken, beschikken over een diploma, certificaat, cijferlijst of studiepuntenoverzicht waaruit blijkt dat specifieke scholing voor baby-opvang is gevolgd die voldoet aan alle criteria. Op de website van het FCB kun je meer lezen over alle eisen.

Cursus Werken met baby’s

Driestar educatief biedt de cursus Werken met baby’s aan. Deze cursus is ontwikkeld door het Nederlands Jeugd Instituut en voldoet aan alle criteria voor een goede training in de babyopvang.

Inhoud van de cursus

Deze training helpt de deelnemer zes interactievaardigheden in te zetten bij het werken met baby’s. Daarnaast besteedt de training aandacht aan:
  • de groepsruimte
  • het speelgoedmateriaal
  • en de samenwerking tussen collega’s en met ouders. 
Je leert volgens het principe van ervarend leren. Na afloop van de training weet je wat belangrijk is bij de opvang van baby's.

De training bestaat uit 8 modules. Je ontvangt een certificaat vanuit het NJI. Beoordeling vindt plaats op basis van tachtig procent aanwezigheid, inzet tijdens bijeenkomsten en huiswerkopdrachten.

Resultaat

Na de training weet je wat belangrijk is in de opvang van baby’s en beschik je over vaardigheden om de kwaliteit van de babyopvang op de groep te verbeteren.

Doelgroep

Deze training is bedoeld voor pedagogisch medewerkers die werken met baby’s. Dit kan zowel in een horizontale- als in een verticale groep zijn. Bijvoorbeeld:
  • pedagogisch medewerkers
  • pedagogisch stafmedewerkers / coaches
  • leidinggevenden
  • minimaal MBO-3 niveau.

Meer informatie en aanmelden

Deze cursus wordt op aanvraag gegeven. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Elsbeth Schouten.