Cursus Voice Dialogue

Jaarlijks organiseert Driestar onderwijsadvies een scholingsdag voor supervisoren, coaches en andere begeleidingsdeskundigen om de kennis en vaardigheden op het gebied van begeleiden aan te scherpen. Dit jaar staat het thema Voice Dialogue centraal. We nemen kennis van deze methode, kijken naar demonstraties en oefenen dit in onze rol als begeleider. 

 

Kosten: €249
Uren (sbu): 7 uur
Locatie: Driestar educatief, Gouda
Tijd: 9.00 - 16.30 u
Route
L.F. (Lydia) van Hartingsveldt

Docent pabo en master SEN

Telefoon:
0182-760489 0182-760489


Programma

Voice Dialogue leer je vooral door een combinatie van kijken naar demonstraties, zelf ondergaan en oefenen als begeleider. ’s Ochtends geeft Judith Budde een dynamische introductie in Voice Dialogue en een demonstratie. Ook doen we een paar korte oefeningen. In de middag wordt er geoefend in kleine groepjes. In de training staat het leren begeleiden centraal. Bij het nabespreken van oefensessies gaat de aandacht daarom naar degene die geoefend heeft in de rol van begeleider.

Inhoud

Tijdens deze cursus komen de volgende punten aan de orde:

Introductie in de Psychologie van de Ikken
  •    Het ontstaan van primaire en verstoten ikken
  •    De beschermende functie van subpersonen
  •    Het Gewaarzijn
  •    De ontwikkeling van een Bewust Ego Proces
Introductie in de Voice Dialogue methode
  •    Het doel van Voice Dialogue
  •    Demonstratiesessie
  •    Zelf oefenen met (deelvaardigheden van) Voice Dialogue
  •    Ervaren van de effecten van Voice Dialogue in de rol van cliënt
  •    De opbouw van een Voice Dialogue sessie
  •    Randvoorwaarden; indicaties en contra-indicaties

Begeleiding

De training wordt gegeven Judith Budde, directeur van het Opleidings- en Conferentiecentrum het Balkon en senior Voice Dialogue opleider. Judith is auteur van de boeken ‘Ik (k)en mijn ikken’ en ‘Coachen met Voice Dialogue’. Zie www.hetbalkon.nl voor meer informatie over haar achtergrond en/ of bekijk het interview met Judith Budde over Voice Dialogue.

Voorbereiding vooraf

Voorafgaand aan de training ontvang je het artikel Werken met Voice Dialogue en de Psychology of Selves van Judith Budde. Dit artikel is voorbereidingsmateriaal voor de training zodat iedereen alvast een kleine introductie heeft gehad. Na inschrijving ontvang je het artikel per mail.  

Doelgroep

Deze cursus is bedoeld voor supervisoren, coaches en andere begeleidingsdeskundigen. Er is plaats voor max. 15 deelnemers. 

Kosten

De kosten van de cursus bedragen €249 (incl. lunch). 

Meer informatie en aanmelden

Voor meer informatie en vragen kun je terecht bij Lydia van Hartingsveldt. Aanmelden voor de cursus kan via onderstaand aanmeldformulier. Je kunt je tot 10 januari aanmelden!

 
Persoonlijke gegevens    
Aanhef:
     
Adresgegevens (voor facturering)  
     
School of organisatie    
     
Bevestiging    
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden
     
   
   
Na je aanmelding ontvang je een e-mail ter bevestiging. Heb je deze niet ontvangen? Stuur dan een e-mail naar onze webmaster.