Cursus tot hbo-coach

Vanaf 1 januari 2019 is er in de kinderopvang een nieuwe wet van kracht. Pedagogisch medewerkers hebben recht op coaching door een pedagogisch coach. Elke organisatie moet  een hbo-coach in dienst hebben of inhuren.
 

Kosten: € 1750,00
Uren (sbu): 90-110 uur inclusief zelfstudie
Locatie: Driestar educatief, Gouda
Tijd: 9.00u - 16.00u
Route
L.J. (Laura) Zwoferink

Onderwijsadviseur vve

Telefoon:
0182-760703 0182-760703
LinkedIn:


In de functie van pedagogisch coach ben je vooral bezig met het verbeteren van de pedagogische kwaliteit van dienstverlening en professionele ontwikkeling van pedagogisch medewerkers. De pedagogisch coach is de spil tussen het pedagogisch beleid en de uitvoering daarvan. Deze cursus kan ook gevolgd worden binnen de nieuwe AD-PEP opleiding.

Doel van de cursus

Het doel van de cursus is de student trainen in coachvaardigheden ten behoeve van het mede verbeteren van de kwaliteit van werkzaamheden.

Doelgroep

De opleiding is bedoeld voor pedagogisch medewerkers die op minimaal MBO 4  niveau functioneren  en verder willen groeien in hun organisatie. Ook cursisten met een hbo achtergrond worden van harte uitgenodigd aan deze opleiding deel te nemen.

Na de opleiding

Na de opleiding ben je in staat de volgende dingen te doen:
  1. Je helpt medewerkers in het signaleren van knelpunten/hiaten in hun werkzaamheden, kennis en vaardigheden in relatie tot het pedagogisch beleid.
  2. Je bent in staat coachbehoeften van medewerkers te achterhalen en een coachplan op te stellen. Dit plan kan groepsgericht of individueel gericht zijn.
  3. Je draagt bij aan kwaliteitsverbetering door het coachen, ondersteunen en adviseren van medewerkers bij de begeleiding van de betreffende groep kinderen.
  4. Je bent in staat de kwaliteit  van het functioneren van medewerkers te bewaken en te bespreken met je leidinggevende.
  5. Je fungeert als voortrekker bij veranderprocessen
  6. Je organiseert deskundigheidsbevordering
  7. Je hebt kennis van ontwikkelingsfases en ontwikkelingsgebieden van jonge kinderen
  8. Je hebt kennis en inzicht in het pedagogisch beleid

Meer informatie en aanmelden

De cursus kost € 1750,00 per persoon mits er genoeg aanmeldingen zijn. In het voorjaar 2019 start de cursus tot hbo-coach bij Driestar onderwijsadvies. Wil je meer informatie over deze cursus ontvangen, neem dan contact op met Laura Zwoferink. Wil je zeker zijn van een plek binnen deze cursus, schrijf je dan in via onderstaand interesseformulier. Als duidelijk is wanneer de cursus van start gaat, nemen we direct contact met je op.

 
Persoonlijke gegevens    
Aanhef:
     
Adresgegevens    
     
Factuuradres    
Ik ben oud-student en wil gebruik maken van mijn waardebon:

     
School of organisatie    
     
Bevestiging    
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden
     
   
   
Na je aanmelding ontvang je een e-mail ter bevestiging. Heb je deze niet ontvangen? Stuur dan een e-mail naar onze webmaster.