Cursus Oudercommunicatie

Hoe communiceer ik op een goede en verbindende wijze met ouders? Hoe zorg ik voor een goed en blijvend contact? En hoe voer ik gesprekken die wat lastiger zijn? Wanneer je deze vragen herkent, is deze cursus écht iets voor jou!

 

Kosten: €225,-
Uren (sbu): 3
Locatie: Gouda, Driestar educatief
Tijd: 13.30u - 17.00u
Route
A.C. (Alette) Pouwelse

Onderwijsadviseur

Telefoon:
0182-760376 0182-760376
LinkedIn:


Ouders en leerkrachten: allebei willen ze het beste voor het kind. Toch valt het niet altijd mee om dat zichtbaar te maken. Soms heb je het gevoel dat jullie langs elkaar heen praten of blijven ouders in herhaling vallen over hetzelfde onderwerp. En als je zorgen over het kind bespreekt, krijg je vervolgens verwijten teruggekaatst. Is het dan toch jouw schuld? En volkomen onverwachts staan ze ook nog voor je bureau om het recht voor hun kind op te eisen. Zelfs het gewone oudergesprek afronden in 10 minuten kan al een uitdaging zijn...

Inhoud

Deze cursus helpt jou in twee dagdelen aan inzicht in communicatie, aangescherpte gespreksvaardigheden en handvatten voor het voeren van oudergesprekken in ‘gewone’ en moeilijke omstandigheden. Je kent de loyaliteitsverhoudingen tussen kind, school en ouder en bent je bewust van het belang van een goede ouderbetrokkenheid ten dienste van het welbevinden en de ontwikkeling van het kind.

Samen met een trainingsacteur maken we de theorie zichtbaar in praktijksituaties, zodat je morgen kunt toepassen wat je vandaag hebt geleerd. Kortom: Een investering in jezelf, zodat jij beter kunt afstemmen op ouders en zo vanuit de relatie het beste kunt bereiken voor het kind.

Gerda Wassink-Harrewijn (Co-trainer en trainingsacteur)
Trainer, opleider en coach voor het basisonderwijs, waarbij haar focus gericht is op alles wat met gedrag en communicatie te maken heeft. Dat gaat over gewenst gedrag bevorderen bij kinderen op zowel hun taakwerkhouding als sociaal emotioneel functioneren, als over versterken van de leerkrachtvaardigheden en ontwikkelen van persoonlijk leiderschap en teamvolwassenheid. Daarbij werkt ze ook nog als trainingsacteur en maakt ze met een glimlach en een knipoog de theorie zichtbaar in praktijksituaties.

Doelen

  • Je krijgt inzicht in de werking van het oudergesprek. Welke elementen spelen een rol? En hoe kun jij het oudergesprek sturen.
  • Je leert hoe je een ‘gewoon’ oudergesprek effectief kunt maken en hoe je de moeilijke gesprekken tot een goed einde kunt brengen.
  • Je herkent de gespreksniveaus in communicatie vanuit de theorie en je kunt deze toepassen in de praktijk.
  • Je krijgt theorie aangereikt over de dynamische driehoek en leert deze vertalen naar je eigen situatie.
  • Je brengt eigen casussen in waarmee we oefenen, zodat je in je eigen praktijk daar gelijk mee verder kunt.
  • Je leert verschillende gesprekstechnieken hanteren en toepassen.

Meer informatie en aanmelden

Deze cursus bestaat uit twee middagen. De aangegeven datum is van de eerste bijeenkomst, de tweede bijeenkomst wordt in overleg gepland. Aanmelden kan via onderstaand aanmeldformulier. Voor meer kun je contact opnemen met Alette Pouwelse. 

 
Persoonlijke gegevens    
Aanhef:
     
Adresgegevens (voor facturering aan school/organisatie, geen privé-adres)  
     
School of organisatie    
     
Bevestiging    
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden
     
   
   
Na je aanmelding ontvang je een e-mail ter bevestiging. Heb je deze niet ontvangen? Stuur dan een e-mail naar onze webmaster.