Cursus Kinderen van gescheiden ouders

Een op de drie huwelijken in Nederland loopt uit op een scheiding. Jaarlijks hebben ongeveer 39.000 minderjarige kinderen te maken met een scheiding in eigen gezin. Hoe ga je als dyslexie-behandelaar om met de belangen van het kind en opereer je zorgvuldig tussen beide ouders van jouw behandel-leerling?
 

Kosten: € 295,-
Uren (sbu): 7
Locatie: Driestar educatief, Gouda
Tijd: 9.00u - 16.00u
Route
P.J.A. (Petra) van Nederpelt

Orthopedagoog-generalist
BIG: 99927333531

Telefoon:
0182-760743 0182-760743
LinkedIn:


Voor alle kinderen die bij een scheiding betrokken zijn, is dat een ingrijpende gebeurtenis. De vanzelfsprekende zekerheid van het gezin als basis om de wereld te verkennen, valt weg. De omgeving waarin het kind opgroeit, gaat er anders uitzien. Kinderen ‘scheiden’ mee en die ervaringen nemen ze mee naar de school en de dyslexie-behandelingen. Hoe ga je als dyslexie-behandelaar om met de belangen van het kind en opereer je zorgvuldig tussen beide ouders van jouw behandel-leerling? 

Doelen

  • Deelnemers zijn bekend met de sociaal-emotionele gevolgen van een echtscheiding in het leven van kinderen.
  • Deelnemers zijn op de hoogte van juridische aspecten van een echtscheiding en de gevolgen die dit heeft voor de beroepspraktijk.
  • Deelnemers krijgen inzicht in het leven van een kind in een echtscheidingssituatie (stimulerende en belemmerde factoren).
  • Deelnemers zijn zich bewust van de meervoudige loyaliteit die als hulpverlener van hen gevraagd wordt.
De studiedag vindt plaats tijdens een bijeenkomst van een dag. Aanvullend brengen de dyslexiebehandelaren de scholing in de praktijk in de begeleiding van kinderen met ernstige, enkelvoudige dyslexie wiens ouders gescheiden zijn.

Geaccrediteerde scholing

Accreditatie informatie voor deze scholing: NVO/NIP 10 punten en ADAP 10 punten.

Wil je als orthopedagoog of psycholoog  je kennisniveau op peil houden en op de hoogte te blijven van actuele ontwikkelingen? Volg dan deze scholing of klik hier voor onze andere geaccrediteerde cursussen die je helpen om bij te blijven in je vak.

Meer informatie en aanmelden

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Petra van Nederpelt. Aanmelden kan via onderstaand aanmeldformulier.

Aanmeldformulier

 
Persoonlijke gegevens    
Aanhef:
     
Adresgegevens (voor facturering)  
     
School of organisatie    
     
Bevestiging    
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden
     
   
   
Na je aanmelding ontvang je een e-mail ter bevestiging. Heb je deze niet ontvangen? Stuur dan een e-mail naar onze webmaster.