Cursus Interne Cultuurcoördinator

Raak jij er enthousiast van om de kinderen binnen je eigen school met cultuur in aanraking te brengen? Dan kan deze ICC-cursus net wat voor jou zijn.

Kosten: €699
Uren (sbu): 50
Locatie: Driestar educatief, Gouda
Tijd: 14.30u - 17.30 uur
Route
W.P. (Winnie) Verbeek

Docent Beeldende vorming

Telefoon:
0182-760575 0182-760575
LinkedIn:


In zeven bijeenkomsten ben je aan de ene kant bezig met het opzetten en schrijven van een cultuurplan dat goed aansluit bij de identiteit van je eigen school. Aan de andere kant werk je aan je eigen professionele ontwikkeling; je denkt er over na hoe je draagvlak voor cultuuronderwijs binnen je team kunt creëren, welke taakverdeling handig is en welke vaardigheden van belang zijn om je werk als cultuurcoördinator goed te doen. Zo organiseer je met je collega’s plezierige, leerzame en feestelijke cultuurontmoetingen binnen en buiten de school.

Doel van de cursus Interne Cultuurcoördinator:

 • Het verwerven van inzicht en vaardigheden om keuzes te maken bij de ontwikkeling van cultuureducatie op je eigen school;
 • Het verwerven van vaardigheden om deze keuzes te vertalen in een cultuurplan met een jaar- en ambitieplan voor je school;
 • Het leggen van een fundament voor een netwerkstructuur waarin je school en de culturele omgeving elkaar ontmoeten;
 • Het leggen van een fundament voor een duurzame samenwerking tussen culturele instellingen en je eigen school.

Certificering

De ICC-cursus is erkend door OCW en wordt afgesloten met het certificaat Interne Cultuurcoördinator. Dit certificaat geeft leerkrachten in het basisonderwijs toegang tot de post-hbo-opleiding Cultuurbegeleider.
De ICC-cursus is als opleiding erkend door het lerarenregister. Je kunt de cursus opvoeren als professionaliseringsactiviteit. Het succesvol afronden van deze cursus levert 50 registratie-uren (RU) op.

Bijeenkomsten

De cursus bestaat uit acht bijeenkomsten. Zeven daarvan vinden plaats in Gouda bij Driestar hogeschool, op woensdagmiddagen van 13:30 – 16:30 uur. Een bijeenkomst organiseert de deelnemer zelf binnen zijn of haar eigen school. Hieronder een overzicht van de ondewerpen van de bijeenkomsten. 
 1. Cultuur in beweging
 2. De school in beeld
 3. De cultuurcoördinator in beeld
 4. Aanbod en financiën voor cultuureducatie
 5. Van visie naar actie
 6. Teampresentatie cultuurplan
 7. Culturele omgeving en kwaliteit in cultuureducatie
 8. En nu aan het werk... 

Docenten

Winnie Verbeek
Winnie Verbeek is docent Beeldende Vorming op Driestar hogeschool. Naast het geven van de vakken tekenen en handvaardigheid ligt haar interesse bij zowel kunst als geschiedenis en in het bijzonder bij het christelijk cultureel erfgoed. Winnie verzorgt de eerste 3 en de laatste 2 bijeenkomsten.

Marije de Vries
Marije de Vries studeerde Docent Muziek aan het conservatorium en deed van 2014-2016 de master kunsteducatie. Marije is freelance docent cultuureducatie bij Inholland Academy en bij Onderwijs & Innovatie van Hogeschool Leiden. Daarnaast werkt zij als adviseur cultuureducatie voor de Amsterdamse basisscholen bij MOCCA. Zij houdt er van om mensen, jong en oud, in aanraking te brengen met kunst en cultuur, omdat het verrijkt en verbindt. Marije verzorgt bijeenkomst 4 en 5.

Doelgroep

Deze cursus is bedoeld voor leerkrachten die werkzaam zijn in het basisonderwijs en coördinator cultuur binnen hun school willen worden. De cursus is een-op-een verbonden met het werk in de basisschool, dus leerkrachten die zich willen aanmelden moeten ook de ruimte krijgen van hun werkgever om hun opdracht uit te voeren.

Meer informatie en aanmelden

Voor meer informatie over de cursus en jouw mogelijkheden kun je terecht bij docent Winnie Verbeek. Aanmelden voor de cursus kan door middel van het aanmeldformulier hieronder. 

 
Persoonlijke gegevens    
Aanhef:
     
Adresgegevens (voor facturering aan school/organisatie, geen privé-adres)  
     
School of organisatie    
Ik ben oud-student en wil gebruikmaken van mijn waardebon:

     
Bevestiging    
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden
     
   
   
Na je aanmelding ontvang je een e-mail ter bevestiging. Heb je deze niet ontvangen? Stuur dan een e-mail naar onze webmaster.