Cursus Dyslexiespecialist voortgezet onderwijs

Ben jij binnen de school het aanspreekpunt voor collega’s en leerlingen op het gebied van dyslexie? Dan is deze cursus wat voor jou. Gedurende vijf avonden doe je veel theoretische en praktische kennis op over dyslexie en de begeleiding van dyslexie. Na iedere avond zal een huiswerkopdracht meegegeven worden, om het geleerde in de praktijk te brengen.

Kosten: € 995,-
Uren (sbu): Vijf avonden
Locatie: Driestar educatief, Gouda
Tijd: 19:30 - 22:00
Route
J. (Hanneke) Bossenbroek-Mol

Orthopedagoog

Telefoon:
0182-760449 0182-760449
LinkedIn:


Inhoud van de cursus

De volgende onderwerpen staan centraal tijdens de bijeenkomsten:
  • Avond 1: Dyslexie een probleem? Achtergrond, protocol, definitie Stichting Dyslexie Nederland en Blomert, ervaringsverhalen, schoolspecifieke situatie
  • Avond 2: Altijd maar lezen… Verschillende leesproblemen, signalering, leesstrategieën
  • Avond 3: Hoe schrijf je dat? Spellingproblematiek, testen en handvatten voor behandeling
  • Avond 4: En dan nog eens wat... Comorbiditeit: dyslexie in samenhang met andere problemen
  • Avond 5: Met z’n allen ertegenaan! Over (digitale) hulpmiddelen, communicatie met ouders, collega’s en instanties; organisatie en dossiervorming

Doelgroep en kosten

Deze cursus is bedoeld voor begeleiders binnen het voortgezet onderwijs die belast zijn met de dyslexiezorg van leerlingen. De kosten bedragen 995 euro per deelnemer. Dat is inclusief benodigde literatuur. Aan het einde van de cursus ontvangt elke deelnemer een certificaat. Daarvoor is het nodig om in ieder geval vier van de vijf avonden aanwezig te zijn. Voor de gemiste avond wordt een vervangende opdracht gemaakt.

Meer informatie en aanmelden

Op dit moment zijn er geen cursusdata gepland. De verwachting is dat de cursus begin cursusjaar 2019/2020 gegeven zal worden. Wil je de cursus op jouw eigen school volgen, neem dan contact op met de onderwijsadviseur. Maatwerk is altijd mogelijk. Dit geldt eveneens als je over één van de avonden specifieker cursusaanbod zou willen ontvangen. Neem hiervoor contact op met Hanneke Bossenbroek.