Cursus dyslexiespecialist 2.0

Ben jij intern begeleider, zorgcoördinator, dyslexie coördinator of taalcoördinatior en voor je collega’s het aanspreekpunt voor dyslexie? Dan is deze cursus echt iets voor jou.

Kosten: € 695,- (495 euro voor deelnemers die al eerder een cursus tot dyslexiespecialist hebben gevolgd)
Uren (sbu): Vijf avonden
Locatie: Online
Tijd: 19:30 - 21:30 uur
Route
J. (Hanneke) Bossenbroek-Mol

Orthopedagoog

Telefoon:
0182-760449 0182-760449
LinkedIn:


Gedurende vijf avonden doe je veel theoretische en praktische kennis op over de begeleiding, behandeling en nazorg van kinderen met dyslexie. Na iedere avond zal een huiswerkopdracht meegegeven worden, om het geleerde in de praktijk te brengen.

Inhoud

De volgende onderwerpen staan centraal tijdens de bijeenkomsten:
  • Avond 1: Dyslexieonderzoek, diagnose en psycho-educatie.
  • Avond 2: Dyslexie en comorbiditeit, meertaligheid en hoogbegaafdheid.
  • Avond 3: Inhoud van de behandeling en monitoren van de ontwikkeling van een leerling nadat een behandeltraject is afgerond.
  • Avond 4: Ontwikkelingsperspectief opstellen voor lezen en spellen, nazorg, software en regelgeving.
  • Avond 5: Hoe coach je (startende) leerkrachten rondom dyslexie? En het bespreken van casuïstiek.

Doelgroep en kosten

De cursus is bedoeld voor intern begeleiders, dyslexiecoördinatoren en taalcoördinatoren. De kosten bedragen 695 euro per deelnemer. Dat is inclusief benodigde literatuur. Indien je de eerdere cursus tot dyslexiespecialist hebt gevolgd, dan zijn de kosten voor deze cursus 495 euro.

Aan het einde van de cursus ontvangt elke deelnemer een certificaat. Daarvoor is het nodig om in ieder geval vier van de vijf avonden aanwezig te zijn. Voor de gemiste avond wordt een vervangende opdracht gemaakt.

>> Lees hier het verhaal van ib'er Bettie van Dijk die dankzij de cursus Dyslexiexspecialist 2.0 passende zorg aan haar leerlingen kan geven. ​

Meer informatie en aanmelden

Neem contact op met Hanneke Bossenbroek als je meer informatie wilt ontvangen over de vernieuwde cursus dyslexiespecialist. Aanmelden kan via onderstaand formulier. Let op: deelnemers die al een cursus dyslexiespecialist hebben gevolgd, betalen een lagere prijs. Je kunt dit aangeven in het aanmeldformulier. 

 
Persoonlijke gegevens    
Aanhef:
     
Adresgegevens (voor facturering aan school/organisatie, geen privé-adres)  
     
School of organisatie    
Ik ben oud-student en wil gebruikmaken van mijn waardebon:

     
Bevestiging    
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden
     
   
   
Na je aanmelding ontvang je een e-mail ter bevestiging. Heb je deze niet ontvangen? Stuur dan een e-mail naar onze webmaster.