Cambridgecursus

Wil jij je beheersing van het Engels grondig aanpakken? Voel jij ook vaak een drempel om Engels te spreken? Driestar onderwijsadvies biedt je de mogelijkheid om lessen Engels te volgen.​ Nieuw is de cursus Get Started! Een cursus Engels waarin we beginnen met de basics!

Kosten: € 750,- / € 650,- / € 550,-
Uren (sbu): 80 sbu / 60 sbu
Locatie: Gouda, Amersfoort
Tijd: 18.30-21.00 uur / 19.00-21.30 uur
Route
S.P. (Sjoerd) van den Berg

Projectmanager INCE, onderwijsadviseur Engels

Telefoon:
0182-760380 0182-760380
LinkedIn:


Onze praktische Cambridgecursus geeft veel gelegenheid om je Engels te oefenen. De nadruk ligt op mondelinge vaardigheden, maar ook lees-, schrijf- en luistervaardigheid worden intensief getraind. De Cambridgecursus gaat weer van start in september 2019.

Niveau

De Cambridgecursus is bedoeld voor iedereen die aan zijn of haar niveau van Engels wil werken. De cursussen worden gegeven vanaf niveau B1 tot en met niveau C2 (afhankelijk van het aantal aanmeldingen worden de groepen ingedeeld). Ligt jouw niveau nog iets lager? Dan nodigen we je van harte uit om je aan te melden voor de nieuwe cursus Get Started! (vanaf niveau A1).
 

Nieuwe cursus voor starters:

  • Get started! (A1/A2): Een kortere cursus waarbij communicatie in alledaagse leer- en leefomgeving; aantoonbare basale beheersing van het Engels centraal staan.

Groepen Cambridge:

  • Pre-First Certificate in English (B1/B2): Verder uitbouwen van de communicatie vanuit het B1 niveau. Deze cursus bereidt voor op de FCE-cursus. Daarom doen de meeste deelnemers in deze cursus nog geen examen.
  • First Certificate in English - FCE (B2): Met zelfvertrouwen kunnen communiceren in een Engelstalige omgeving, in alledaagse leef-, leer- en werksituaties (meest populaire cursus en examen).
  • Cambridge Advanced - CAE (C1): Met zelfvertrouwen in het Engels communiceren op gevorderd niveau in leef-, (academische) leer- en werksituaties.
  • Cambridge Proficiency - CPE (C2): Met zelfvertrouwen in het Engels communiceren op hoog niveau in leef-, (academische) leer- en werksituaties (near-native).

Examen

Afhankelijk van jouw niveau sluit je de cursus (na één of twee jaar) af met een van de examens: Cambridge First Certificate (FCE), Cambridge Advanced (CAE) of Cambridge Proficiency (CPE).

Duur

De Cambridgecursus bestaat uit 16 bijeenkomsten waarvan de laatste bijeenkomst in teken staat van examenvoorbereiding. De examenvoorbereiding geldt niet voor de pre-FCE groep. Deelnemers uit deze groep werken toe naar het niveau van de FCE cursus die volgt op pre-FCE. Per week is ongeveer 2,5 uur uur nodig voor zelfstudie. 

De cursus Get Started! bestaat uit 12 bijeenkomsten. Er is geen examenvoorbereiding. Per week is ongeveer 2,5 uur nodig voor zelfstudie.

Locaties

De cursussen gaan bij voldoende belangstelling van start op twee locaties in het schooljaar 2019-2020: 
  • Gouda (van 18.30-21.00 uur)
  • Amersfoort (van 19.00-21.30 uur)

Kosten

De kosten voor de Cambridgecursus bedragen € 750,- per jaar, m.u.v. als je student WO, HBO of MBO bent. Dan betaal je € 650,-. We vragen je dan wel het bewijs van inschrijving te uploaden. De kosten zijn inclusief het Cambridge cursusboek en ander materiaal, maar exclusief de kosten voor het Cambridge-examen. De ervaring leert dat, afhankelijk van het startniveau van de cursist, deelnemers aan deze cursus twee jaar nodig hebben om het niveau van deze examens te bereiken.

De kosten voor de cursus Get Started! bedragen €550,-.

Aanmelden

Het startniveau wordt bepaald aan de hand van een instaptoets. Bij aanmelding voor de Cambridgecursus krijgt u een link toegestuurd voor de Oxford Online Placement Test. Deze test bepaalt jouw niveau van Engels. De test dient binnen 2 weken  na ontvangst van de aanmeldlink ingevuld te zijn. De deadline voor de inschrijving is 6 september 2019. Mocht het nodig zijn dan kan kosteloos annuleren tot 14 dagen voor aanvang van de cursus.
 

Let op! Pabostudenten van Driestar hogeschool kunnen zich aanmelden via deze link.

Persoonlijke gegevens    
Aanhef:
     
School of organisatie    
Ik ben:


     
Adres (voor facturering)    
     
Bijeenkomst    
Voorkeur locatie:

Tweede voorkeur locatie:

Betreft dit een herinschrijving:

Niveau Engels (indicatie):


 
Voor studenten mbo, hbo, wo
     
Akkoord    
     
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden:
Medewerkers van het Van Lodenstein College
en het Hoornbeeck College gaan akkoord met

deze voorwaarden.