Cambridge cursus voor pabostudenten

Wil jij je beheersing van het Engels aanpakken? Voel jij ook vaak een drempel om Engels te spreken? Driestar onderwijsadvies biedt je de mogelijkheid om lessen Engels te volgen tegen een scherpe studentenprijs!
 

Kosten: €110
Uren (sbu): 65 sbu
Locatie: Gouda en online
Tijd: Woensdag 18.00-20.30 uur
Route
S.P. (Sjoerd) van den Berg

Projectmanager INCE, onderwijsadviseur Engels

Telefoon:
0182-760380 0182-760380
LinkedIn:


Onze praktische Cambridgecursus geeft genoeg gelegenheid om je Engels te oefenen. De nadruk ligt op mondelinge vaardigheden, maar ook lees-, schrijf- en luistervaardigheid worden intensief getraind. De Cambridgecursus gaat weer van start in september 2020.

Niveau

Ontwikkelingen Engels op de pabo:

Het eindniveau spreekvaardigheid Engels is onlangs vastgesteld op B2 niveau (ERK). Dit zal worden getoetst in het 3e leerjaar met een spreektoets (British Council).
 

De Cambridge-cursus is bedoeld voor elke pabostudent die zijn of haar niveau van Engels wil werken. De cursussen worden gegeven vanaf niveau A2 tot en met niveau C2 (afhankelijk van het aantal aanmeldingen worden de groepen ingedeeld). 
  • Cambridge Intermediate (B1): Communicatie in alledaagse leer- en leefomgeving; aantoonbare basale beheersing van het Engels. Deze cursus werkt niet toe naar het Cambridge-examen.
  • Pre-First Certificate in English (B1/B2): Verder uitbouwen van de communicatie vanuit het B1 niveau. Deze cursus bereidt voor op de FCE-cursus. Daarom doen de meeste deelnemers in deze cursus nog geen examen.
  • First Certificate in English - FCE (B2): Met zelfvertrouwen kunnen communiceren in een Engelstalige omgeving, in alledaagse leef-, leer- en werksituaties (meest populaire cursus examen).
  • Cambridge Advanced - CAE (C1): Met zelfvertrouwen in het Engels communiceren op gevorderd niveau in leef-, (academische) leer- en werksituaties.
  • Cambridge Proficiency - CPE (C2): Met zelfvertrouwen in het Engels communiceren op hoog niveau in leef-, (academische) leer- en werksituaties (near-native).

Examen en Driestar certificaat

Afhankelijk van jouw niveau sluit je de cursus (na één of twee jaar) af met een van de examens: Cambridge First Certificate (FCE), Cambridge Advanced (CAE) of Cambridge Proficiency (CPE). Als je voldaan hebt aan de cursuseisen (o.m. aanwezigheidsplicht van min. 10 keer), krijg je een Driestar certificaat.

Tijd en locatie

De cursus bestaat uit 12 bijeenkomsten en een speciale sessie voor examentraining, dus in totaal 13 bijeenkomsten. De examenvoorbereiding geldt niet voor de Intermediate en pre-FCE groep. Per week is ongeveer 2,5 uur nodig voor zelfstudie. 9 bijeenkomsten zijn op locatie (Driestar hogeschool in Gouda) en 4 bijeenkomsten online.
Niveau Intermediate en pre-FCE groep FCE CAE/CPE
Bijeenkomsten 12 bijeenkomsten op woensdag  12 bijeenkomsten op dinsdag + examentraining 12 bijeenkomsten op woensdag+ examentraining
Tijd 18.30 - 21.00 uur 18.30 - 21.00 uur 18.30 - 21.00 uur
Startdatum 15 september 2021 14 september 2021 15 september 2021

Kosten

De kosten bedragen €110,- per jaar. De pabo-opleiding legt hier fors bij, vandaar dat je voor een lage prijs een prijzige cursus kan volgen! Voor deelname aan het Cambridge-examen betaal je nog eens € 110,- (op voorwaarde dat de trainer een positief advies geeft). Driestar biedt gebruikte boeken aan tegen € 10,- leengeld. Na afloop lever je je boeken weer in.

Aanmelden

Het startniveau wordt bepaald aan de hand van een instaptoets. Bij aanmelding voor de Cambridge cursus krijg je een link toegestuurd voor de Oxford Online Placement Test. Deze test bepaalt jouw niveau van Engels. De test dient binnen twee weken na ontvangst van de aanmeldlink ingevuld te zijn. De deadline voor de inschrijving is 11 september 2021.

Persoonlijke gegevens    
Aanhef:
     
School of organisatie    
Ik ben:
     
Adres (voor facturering)    
Betreft dit een herinschrijving:

Niveau Engels (indicatie):


 
Akkoord    
     
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden: