Basisscholing ZIEN!

Laat alle teamleden ervaren hoe waardevol het is om voortdurend door de ZIEN!bril te kijken naar leerlingen én zichzelf. Tijdens deze scholing wordt er geoefend met objectief observeren en ontdekken de aanwezigen hoe ze het sociaal-emotioneel functioneren van leerlingen kunnen beïnvloeden door een passende begeleidingsstijl te kiezen. Ook wordt kennisgemaakt met de uitgebreide handelingsadviezen en verwijzingen naar heel veel methoden, materialen en spellen. De aanwezigen weten aan het eind van de scholing welke vervolgacties ze willen uitvoeren om planmatig en doelgericht aan sociaal-emotionele doelen te werken.

Kosten: € 810,- per dagdeel
Uren (sbu): 3
Locatie: Op locatie

Route


Doelgroep

Deze scholing is bedoeld voor:
  • Scholen die starten met het werken met ZIEN!
  • Scholengroepen of stichtingen die startende leerkrachten die voor het eerst met ZIEN! gaan werken op scholen waar ZIEN! al langer actief is, van een basiskennis willen voorzien.

Doelstelling

Als ZIEN! een middel is, wat is dan ons doel? We ontdekken met elkaar de (meer)waarde van ZIEN! We verkennen het concept en geven concreet taal aan gedrag. Vanuit de principes van handelingsgericht werken kijken we naar de inzet van ZIEN! in de verschillende fasen. We oefenen met het gebruik van ZIEN!. ZIEN!: een mooi hulpmiddel om sensitief en responsief leerkrachthandelen te versterken!

Doelgroep en niveau

Deze scholing is geschikt voor interne begeleider en leerkrachten. Het niveau is voor startende gebruikers. 

Deze scholing verzorgen we op jouw locatie of in je regio. Neem contact met ons op voor meer informatie.