AVG interne dossiervorming en cultuur

Tijdens deze cursus wordt gekeken naar het vorming van een dossier in het licht van AVG. Daarnaast wordt ingegaan op de cultuur binnen AVG. Hoe draag jij bij aan een positieve werkwijze als het gaat om AVG?

 

Kosten: € 99,-
Uren (sbu): 3
Locatie: Driestar educatief, Gouda
Tijd: 9.00u - 12.00u
Route
J. (Jan) de Waard

Onderwijsadviseur ParnasSys en Gynzy

Telefoon:
0182-540306 0182-540306
LinkedIn:


Terwijl het ministerie van onderwijs met de brochure ‘Regels ruimen’ de administratieve last wil verlichten, lijkt het erop dat de AVG juist meer vraagt aan administratieve handelingen. In deze cursus bekijken we het whyhow en what van de dossiervorming in het licht van de AVG. Dat er een dossier nodig is, om goed onderwijs te kunnen geven aan de leerlingen, beseft iedereen. Wat daarin staat en wie daar toegang toe hebben, dat is een vraag waarop meerdere antwoorden mogelijk zijn. Tijdens deze cursus maak je de vertaling naar je eigen praktijk.

Daarnaast bekijken we aan de hand van een aantal casussen herkenbare situaties uit de dagelijkse praktijk. Uit die casussen willen we acties formuleren die gericht zijn op de cultuur binnen AVG: Hoe willen wij als schoolorganisatie bijdragen aan een positieve werkwijze zonder geregeerd te worden door de angst voor de AVG? We verkennen de antwoorden die elke deelnemer weer kan vertalen naar zijn of haar situatie op school.

Doelgroep

De doelgroep van de cursus AVG interne dossiervorming en cultuur zijn directieleden, intern begeleiders, leerkrachten, administrateurs

Niveau

Voor deze cursus is geen voorkennis vereist.

Meer informatie en aanmelden

Voor meer informatie en vragen kun je contact opnemen met onderwijsadviseur Bas Damen. Aanmelden voor de cursus AVG interne dossiervorming en cultuur kan via onderstaand formulier.


Persoonlijke gegevens    
Aanhef:
     
Adresgegevens (voor facturering aan school/organisatie, geen privé-adres)  
     
Schoolsoort en functie    
     
Bevestiging    
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden
     
   
   
Na je aanmelding ontvang je een e-mail ter bevestiging. Heb je deze niet ontvangen? Stuur dan een e-mail naar onze webmaster.