Cantatedienst: Nach dir, Herr, verlanget mich

Van19 mei 16:00
Locatie:Gouda, Sint-Janskerk

Op zaterdag 19 mei organiseren studenten en docenten van Driestar hogeschool een cantatedienst in de Sint-Janskerk in Gouda De aanvang is om 16.00 uur en de toegang is gratis. Welkom!

Tijdens de jaarlijkse studentenuitvoering staat dit jaar cantate BWV 150 ‘Nach dir, Herr, verlanget mich’ van J.S. Bach centraal. Tijdens de dienst verzorgt ds. G.C. Vreugdenhil, predikant van de Sint-Jansgemeente, een meditatie die aansluit op de thematiek van de cantate.

Uitvoerenden

De cantate wordt onder leiding van dirigent Mariƫlle Heidekamp uitgevoerd door het pabo 3-studentenkoor van Driestar hogeschool, orkest Delphi Consort en Christiaan Ingelse (orgel). Solisten zijn Loes van Schothorst (sopraan), Pieter Jaap Idema (tenor) en Geerten van Drongelen (bas).
 
De teksten van Psalm 25 zijn uitgangspunt voor Cantate 150. Deze worden afgewisseld met meditatieve vrije teksten van een onbekende tijdgenoot van J.S. Bach. De oudtestamentische psalmist geeft uitdrukking aan het Godsverlangen (dat tot de titel van deze cantate leidt) van de mens die, omringd door vijanden die hem uitlachen, met zijn voeten verstrikt in netten, naar God hunkert. 

Hartelijk welkom om deze dienst met koorzang, samenzang, orgelspel en een korte meditatie mee te maken op zaterdag 19 mei.