Speciaal voor catecheten: basiscursus Pedagogiek en didactiek

Van30 augustus 19:30
Locatie:Barneveld en Rotterdam

In samenwerking met het Wartburg College biedt Driestar hogeschool in Barneveld een basiscursus voor catecheten aan. Cursisten uit de regio Rotterdam en Zeeland kunnen ook terecht in Rotterdam.

Tijdens vijf avonden gedurende het catecheseseizoen staan we stil bij een aantal pedagogische en didactische thema’s, toegespitst op de praktijk van catechisatie. Deze cursus is bedoeld voor (aanstaande) catecheten die geen onderwijservaring hebben of een aantal basisprincipes nog eens grondig door willen nemen en oefenen. We vinden het belangrijk dat de eigen vragen van de deelnemers aan de orde komen en zullen dus veel aandacht hebben voor praktijksituaties. Daarom organiseren we de cursus ook tijdens het catechisatieseizoen. Wat tijdens de cursus aan bod komt, kun je dan in de praktijk toepassen. Ook kun je dingen waar je tegenaan loopt bij het geven van catechese inbrengen en in de groep bespreken.

Inhoud van de avonden

De thema’s van de avonden zijn:
  • Introductie: leefwereld van jongeren
  • Contact en relatie
  • Voorbereiding en orde
  • Hoe kom je bij het hart van jongeren?
  • Bijbellezen en vragen stellen
We verwachten van de deelnemers dat zij tijdens de cursusavonden aanwezig zijn en dat geprobeerd wordt het geleerde in de praktijk toe te passen. Verder is er geen grote tijdsinvestering nodig voor bijvoorbeeld het lezen van literatuur.

Data en tijden

De cursus wordt op twee locaties georganiseerd, namelijk in Rotterdam (door het Wartburg College), en in Barneveld (door Driestar hogeschool). Het Wartburg College biedt in Rotterdam tegen meerprijs ook beeldcoaching aan. Elke avond duurt van 19.30 tot 22.00 uur.
 
Avonden in Barneveld zijn:
  • donderdag 30 augustus 2018
  • donderdag 6 september 2018
  • donderdag 8 november 2018
  • donderdag 17 januari 2019
  • donderdag 4 april 2019
De cursusavonden in Rotterdam door het Wartburg College zijn op dinsdag 28 augustus 2018, dinsdag 4 september 2018, donderdag 15 november 2018, donderdag 24 januari 2019 en donderdag 11 april 2019.

Kosten

De cursus kost € 240,- (inclusief cursusmateriaal). In Rotterdam wordt de cursus ook in combinatie met beeldcoaching aangeboden voor € 300,-.

Inschrijving

Inschrijven voor de basiscursus pedagogiek speciaal voor catecheten kan via onderstaand formulier. 

 
Persoonlijke gegevens    
Aanhef:
     
Adresgegevens    
     
Cursus    
     
Gemeente    
     
Bevestiging    
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden
     
   
   
Na je aanmelding ontvang je een e-mail ter bevestiging. Heb je deze niet ontvangen? Stuur dan een e-mail naar onze webmaster.