Methode

Wonderlijk Gemaakt Voortgezet is een methode voor het christelijk en reformatorisch praktijkonderwijs (pro) en leerwegondersteunend onderwijs (lwoo).

Zes hoofdthema’s bieden een complete leergang die aansluit op de kerndoelen. De methode bestaat uit een docentenmap en leskaarten voor leerlingen, die ook digitaal beschikbaar zijn. 

Afgestemd op hun leeftijd en niveau leren jongeren over seksualiteit en hun veranderende lichaam, geschapen door God. Ook identiteit, het vormen van vriendschappen/relaties en de donkere kanten van seksualiteit komen aan bod. De methode is thematisch opgebouwd. Als team bepaal je welke thema’s in welk leerjaar behandeld worden.

Met prikkelende vragen en praktische opdrachten kom je met de jongeren in gesprek. Voorbeelddialogen geven je ideeƫn welke woorden je kunt gebruiken bij het bespreken van dit kwetsbare onderwerp.

Met een cursus rusten we docenten toe om met de methode aan de slag te gaan. De combinatie van digitaal beschikbare werkbladen voor leerlingen, de thematische opbouw en een uitgebreide docentenhandleiding maakt Wonderlijk Gemaakt Voortgezet tot een bruikbaar pakket.
 
Meer informatie vind je op www.wonderlijkgemaakt.nl/voortgezet-onderwijs.