Leefwijzer

Leefwijzer is een methode maatschappijleer 1 ontwikkeld voor christelijk voortgezet onderwijs.

 • Niveau
  Leewijzer is voor Basis en KGT.
 • Inhoud

  De maatschappijleermethode Leefwijzer is een methode voor het vmbo van het christelijk en reformatorisch voortgezet onderwijs. In twee delen (vmbo bb en kgt) wordt een complete leergang geboden die voldoet aan het schoolexamenprogramma van het verplichte vak maatschappijleer. 

  Voor zowel kgt als bb bestaat de methode uit een tekstboek en een werkboek. In vijf hoofdstukken komen de voorgeschreven thema’s van maatschappijleer 1 aan de orde. Het eerste gedeelte van de opdrachten bij elke paragraaf is gericht op het verwerven van kennis, daarna komen de vaardigheden en de toepassing aan bod. 


  Op dit moment zijn we volop bezig met het ontwikkelen van een nieuwe editie. Een aantal thema’s wordt grondig herzien. Daarnaast is er nog meer aandacht voor afwisselendere opdrachten en komt er per thema een uitgebreide toets. De planning is dat deze nieuwe editie per komend cursusjaar (2021/2022) beschikbaar komt.
   
 • Gebruik methode
  De methode wordt fysiek aangeboden. Via de site van www.leefwijzer.nu is de methode ook online beschikbaar. Daarnaast zijn daar docentenhandeleidingen en toetsen te vinden.
 • Kosten en bestellen
  De kosten bedragen € 29,75 voor het tekstboek en  € 14,95 voor het werkboek.

  Klik op onderstaande links om Leefwijzer in de webwinkel van Driestar educatief te bestellen: 
 • Meer informatie
  Meer weten over de nieuwe editie? Of wilt u meer achtergrondinformatie? Neem dan contact op met Gerrald van Beek.