Bronwijzer

Bronwijzer is een geschiedenismethode voor de onderbouw havo/vwo en het vmbo.  Bronwijzer vertelt de geschiedenis vanuit het verhaal van gewone mensen. Driestar onderwijsadvies biedt hiermee wat docenten nodig hebben voor het verzorgen van aantrekkelijk, afwisselend en adaptief geschiedenisonderwijs.
A.J. (Albert-Jan) den Butter

Onderwijsadviseur

Telefoon:
0182-760372 0182-760372
LinkedIn:

Nieuws

  • Nieuw lesmethodes voor het VO

    Het schooljaar is weer begonnen. Een frisse start kan natuurlijk niet zonder gloednieuwe lesmethode! De afgelopen tijd is hard gewerkt aan een nieuwe editie van Bronwijzer, Daarom Muziek! en TaalpuntNL.

  • Bronwijzer in beweging

    De ontwikkeling van Bronwijzer staat niet stil. Zo is de herziening van de editie Bronwijzer deel twee voor het vmbo afgerond. Het tweede deel van de methode is hetzelfde opgebouwd als deel één. Daarnaast wordt er voortdurend gewerkt aan de doorontwikkeling van de Bronwijzer-applicatie.

  • Vacature: auteur Bronwijzer

    Nu de evaluatie van Bronwijzer HV is afgerond, zijn we op zoek naar goede schrijvers voor de herziening van deze methode geschiedenis voor de onderbouw H/V in het Voortgezet onderwijs. De methode bevat een tekstboek, een werkboek en er staan lesmaterialen op de website. Op dit moment bestaat het team uit twee auteurs. Daarnaast zijn we op zoek naar één of meerdere auteurs. 

Lees meer nieuws ›