Pedagogiek

Driestar onderwijsadvies helpt je graag je pedagogische competenties verder te ontwikkelen. Hoe motiveer je leerlingen? Hoe voer je een goed mentorgesprek? Hoe geef je concreet vorm aan handelingsgericht onderwijs? Hoe kun je het pedagogisch klimaat gunstig beïnvloeden?

Driestar onderwijsadvies biedt persoonlijke begeleiding en cursussen bij jou op school.
C.A. (Kees) van der Vloed

Onderwijsadviseur

Telefoon:
06-52581144 06-52581144
LinkedIn:

Nieuws

 • Iets teruggeven aan het boek

  De beste docent Nederlands van vorig jaar krijgt zijn klas aan het lezen, tegen de dalende trend in. 'Het gaat erom dat de leraar de leerling zíét. En dat de leerling weet dat hij gezien wórdt.'

 • Teamwork makes the dream work

  Leerlingen doelgericht laten samenwerken heeft veel voordelen. Samenwerkend – of coöperatief – leren werkt net als een hefboom. Als je een hefboom goed gebruikt, kun je met weinig moeite een zware last tillen. Zo is het ook met coöperatieve leerstrategieën: als je ze goed gebruikt, kun je met weinig moeite de onderwijsresultaten radicaal verbeteren.

 • Elk kind is van nature een onderzoeker, niet elk kind wordt een academicus

  Wat is dit? Hoe werkt dit? Waarom? Hoe moet dat? Peuters stellen eindeloos vragen bij elk nieuw ding dat ze ontdekken. En ze ontdekken veel! Jonge kinderen zijn van nature nieuwsgierig naar wat er om hen heen gebeurt. In hun spel zijn ze constant bezig met uitvinden hoe de wereld in elkaar zit. De kunst in ons onderwijs is om hen zo nieuwsgierig en gemotiveerd te laten blijven.

Lees meer nieuws ›

Blogs

  • Bestaat er een christelijke pedagogiek? Over die vraag lopen de meningen uiteen. Waaruit zou het christelijke van die pedagogiek moeten blijken? Een pedagogiek van de hoop biedt perspectief.

   Lees meer ›
  Bekijk alle blogs ›