Didactiek

Didactiek blijft een uitdaging voor iedere leraar.
 
Het organiseren van een goede les waarin al je leerlingen tot leren worden aangezet vereist differentiatie, verschillende werkvormen en activerende didactische vaardigheden. Daar blijven we je graag bij helpen!

Bekijk op deze pagina ons cursusaanbod en de mogelijkheden voor persoonlijke begeleiding, of neem contact met ons op voor een ontwikkeltraject bij jou op school.
 
C.A. (Kees) van der Vloed

Onderwijsadviseur

Telefoon:
06-52581144 06-52581144
LinkedIn:

Nieuws

 • Teamwork makes the dream work

  Leerlingen doelgericht laten samenwerken heeft veel voordelen. Samenwerkend – of coöperatief – leren werkt net als een hefboom. Als je een hefboom goed gebruikt, kun je met weinig moeite een zware last tillen. Zo is het ook met coöperatieve leerstrategieën: als je ze goed gebruikt, kun je met weinig moeite de onderwijsresultaten radicaal verbeteren.

 • Elk kind is van nature een onderzoeker, niet elk kind wordt een academicus

  Wat is dit? Hoe werkt dit? Waarom? Hoe moet dat? Peuters stellen eindeloos vragen bij elk nieuw ding dat ze ontdekken. En ze ontdekken veel! Jonge kinderen zijn van nature nieuwsgierig naar wat er om hen heen gebeurt. In hun spel zijn ze constant bezig met uitvinden hoe de wereld in elkaar zit. De kunst in ons onderwijs is om hen zo nieuwsgierig en gemotiveerd te laten blijven.

 • Christelijke pedagogen uit het verleden: wat hebben ze ons te zeggen?

  Over christelijke opvoedkunde is in het verleden grondig nagedacht. Veel resultaten van dat denkwerk zijn nog volop actueel. Vanuit dat uitgangspunt start Driestar hogeschool in Gouda een cursus christelijke pedagogiek. „Niet alleen voor leraren; ook anderen kunnen er hun voordeel mee doen.” Lees het artikel uit het Reformatorisch Dagblad.

Lees meer nieuws ›

Blogs

  • Verwondering

   Door Dr. ir. P.M. (Piet) Murre

   Wie eenmaal gecharmeerd is geraakt van een vak zal zeker momenten kennen van diepe verwondering. Dat geldt ook voor een leraar. Dick van der Wateren schreef er een mooi boekje over waarin hij als niet-christelijk docent met een schat aan ervaring laat zien hoe je je onderwijs zo kunt inrichten dat leerlingen tot verwondering komen.

   Lees meer ›
  • Gewone verwondering
  Bekijk alle blogs ›