Bestuursondersteuning

De bestuurders en toezichthouders van de school willen goed zicht krijgen op de kwaliteit van het besturen en het toezicht houden, én leren hoe die kwaliteit verbeterd kan worden. 

Én je wilt leren hoe die verbeterd kan worden. Driestar onderwijsadvies heeft veel ervaring met governancetrajecten. Het is ons doel om de regie op onderwijskwaliteit en de kwaliteitscultuur van het onderwijs te versterken. We kijken daarin naar de opbrengsten op school- en groepsniveau en de professionele cultuur. Belangrijk is de rol van het bestuur die uiteindelijk gericht is op een goede onderwijskwaliteit. Uiteindelijk is het resultaat een gesprek over de eindrapportage waarin we de bevindingen bespreken en concrete aanbevelingen doen voor de kwaliteitsverbetering van het onderwijs in de school.

Driestar onderwijsadvies voert als partner van de PO-raad met subsidie trajecten uit op scholen rondom regie op onderwijskwaliteit (ROOK).

J.A. (Arjan) Meerkerk

Onderwijsadviseur

Telefoon:
06-52581152 06-52581152
LinkedIn:
Twitter:

Blogs

  • Saved by the bell

   Door Kees van der Vloed

   Als onderwijsadviseur maak je van alles mee. Mooie dingen, zoals prachtige scholen met realistische beleidsstukken en bemenst met een team dat zich kenmerkt door ontroerende toewijding. Soms ook nare dingen: verpauperde gebouwen, uitgebluste docenten en goedbedoelende schoolleiders die over de hoofden van het personeel beleid ontwikkelen. Van dat laatste maakte ik onlangs nog een aardig voorbeeld mee.

   Lees meer ›
  • Naar een nieuw schoolplan 2023: zo doe je dat
  Bekijk alle blogs ›