Mediawijsheid

De tijd waarin wij samen met jongeren leven vraagt om een stevig opvoedimpuls. Kunnen we de smartphone positief inzetten tijdens de les? Hoe bakenen we de mediatijd af in het gezin? Welke reactie is nodig op sexting in de klas? Vragen te over als we spreken over mediawijsheid. Mediakennis, mediavaardigheden én Bijbelse media-attituden zijn nodig om onze jongeren toe te rusten in het staan als christen in deze digitale maatschappij. Driestar onderwijsadvies wil opvoeders en begeleiders van kinderen en jongeren van alle leeftijden helpen in deze mooie en soms moeilijke uitdaging.
W. (Wim) van den Bosch

Onderwijsadviseur

Telefoon:
0182-760353 0182-760353
LinkedIn:

Nieuws

 • Dagopeningen voor de Week van de Mediawijsheid

  Van 20 t/m 24 november is het de Week van de Mediawijsheid. Een prachtige kans om een week lang aandacht te besteden aan wijs mediagebruik in de klas! Wij helpen je, onder andere met onze dagopeningen over mediawijsheid.

 • Mediawijsheidsquiz van start

  We zijn begonnen! Van twaalf klassen hebben we de eerste resultaten van de Mediawijsheidsquiz al binnen. In deze wedstrijd van Driestar onderwijsadvies strijden brugklassen om de titel Meest Mediawijze Klas van het Jaar. De mediaquiz duurt vijf weken en is verspreid over vijf lessen in die weken.

 • Doe mee aan de Mediawijsheidsquiz 2017 (voor brugklassen)

  Is multitasken echt zo efficiënt? Deel je een wachtwoord met je beste vriendin? Hoe mediawijs zijn eersteklassers eigenlijk? Ontdek de mediawijsheid van de klas tijdens De grote Mediawijsheidsquiz 2017!

Lees meer nieuws ›

Blogs

  Bekijk alle blogs ›