Mediawijsheid

De tijd waarin wij samen met jongeren leven vraagt om een stevig opvoedimpuls. Kunnen we de smartphone positief inzetten tijdens de les? Hoe bakenen we de mediatijd af in het gezin? Welke reactie is nodig op sexting in de klas? Vragen te over als we spreken over mediawijsheid. Mediakennis, mediavaardigheden én Bijbelse media-attituden zijn nodig om onze jongeren toe te rusten in het staan als christen in deze digitale maatschappij. Driestar onderwijsadvies wil opvoeders en begeleiders van kinderen en jongeren van alle leeftijden helpen in deze mooie en soms moeilijke uitdaging.
W. (Wim) van den Bosch

Onderwijsadviseur

Telefoon:
0182-760353 0182-760353
LinkedIn:

Nieuws

 • Vorm het kinderhart met het oog op verantwoord mediagebruik

  Richt als opvoeder niet alleen de aandacht op het kritisch volgen van wat je kind bij mediagebruik door de oogpoort binnenkrijgt, maar wees ook bezig met de manier waarop je zoon of dochter de wereld in kijkt. De Heere vraagt van opvoeders voortdurende vorming van het hart van het kind, betogen Wim Büdgen en Sjaak Jacobse.

 • Tip voor ouders: symposium mediaopvoeding

  Speciaal voor christelijke opvoeders organiseren Stichting Mediawijzer en Driestar onderwijsadvies op vrijdag 13 april een bezinningsavond over mediaopvoeding. Wil je de ouders die bij school betrokken zijn namens ons uitnodigen voor dit symposium?

 • 1V1 meest mediawijze klas 2017

  Leerlingen van klas 1V1 van de Gomarus Scholengemeenschap uit Gorinchem hebben in de eerste week van februari de finale van de Grote Mediawijsheidsquiz gewonnen. De klas liet daarmee V1M van het Ichthus College uit Veenendaal en K1GA van het Van Lodenstein College uit Kesteren achter zich.

Lees meer nieuws ›

Blogs

  Bekijk alle blogs ›