Mediawijsheid

De tijd waarin wij samen met jongeren leven vraagt om een stevig opvoedimpuls. Kunnen we de smartphone positief inzetten tijdens de les? Hoe bakenen we de mediatijd af in het gezin? Welke reactie is nodig op sexting in de klas? Vragen te over als we spreken over mediawijsheid. Mediakennis, mediavaardigheden én Bijbelse media-attituden zijn nodig om onze jongeren toe te rusten in het staan als christen in deze digitale maatschappij. Driestar onderwijsadvies wil opvoeders en begeleiders van kinderen en jongeren van alle leeftijden helpen in deze mooie en soms moeilijke uitdaging.
W. (Wim) van den Bosch

Onderwijsadviseur

Telefoon:
0182-760353 0182-760353
LinkedIn:

Nieuws

 • 1V1 meest mediawijze klas 2017

  Leerlingen van klas 1V1 van de Gomarus Scholengemeenschap uit Gorinchem hebben in de eerste week van februari de finale van de Grote Mediawijsheidsquiz gewonnen. De klas liet daarmee V1M van het Ichthus College uit Veenendaal en K1GA van het Van Lodenstein College uit Kesteren achter zich.

 • Wim van den Bosch bij Family7 over sociale mediagebruik in VO

  Onlangs was Wim van den Bosch, onderwijsadviseur Mediawijsheid, te gast bij Uitgelicht van Family7 om te praten over sociale mediagebruik van studenten in het voortgezet onderwijs.

 • Hoe mediawijsheid in het onderwijs weer leuk wordt

  Op 25 april 2018 is het zover: tijdens het Mediawijsheid-symposium presenteert Driestar onderwijsadvies de eerste lessenseries Mediawijsheid!

Lees meer nieuws ›

Blogs

  Bekijk alle blogs ›