Implementatie

Wil je weten hoe je als leerkracht het uiterste uit Venster op Nederland haalt? Bezoek dan de implementatie- en nascholingsbijeenkomsten van Venster op Nederland.

Tijdens twee praktische en intensieve bijeenkomsten leer je de methode kennen en optimaal gebruiken in de klas. Daarbij word je begeleid door een onderwijsadviseur van Driestar onderwijsadvies die heeft meegewerkt aan de ontwikkeling van de methode.  

Eerste bijeenkomst

Allereerst zal de structuur en organisatie van de methode worden toegelicht. Hierop volgt een praktische opdracht waarin gepresenteerd wordt hoe een les uit deze methode vormgegeven kan worden, en wordt je hier zelf in getraind. Nadat extra uitleg over de methode is gegeven, gaan leraren zelf aan de slag. Zij bereiden een gedeelte voor en voeren dit gezamenlijk uit. De trainer is hierbij aanwezig voor feedback. De bijeenkomst wordt afgesloten met het delen van ervaringen en een vragenronde.

Tweede bijeenkomst

Na twee maanden wordt een terugkombijeenkomst gepland. Tijdens deze bijeenkomst van een dagdeel is er uitgebreid de gelegenheid om ervaringen te delen. Aan de hand van praktijkvoorbeelden gaat de trainer met de deelnemers in gesprek.  

Kosten

De kosten voor de regionale implementatietraining en nascholing zijn € 270,- per groep. Voor de hele leerlijn van groep 5-8 bedragen de kosten maximaal € 750,-. Per groep professionaliseren we standaard twee leerkrachten.

Andere mogelijkheden van professionalisering zijn bespreekbaar.