Rekenen

Als het gaat om rekenen, houdt de onderwijsinspectie de resultaten scherp in de gaten. En dat is niet voor niets!

Rekenen is een belangrijk schoolvak; het staat elke dag op het rooster. Dat betekent dat de kwaliteit van dit schoolvak goed op orde moet zijn. Driestar onderwijsadvies kan je hierbij helpen.

Bekijk ook onze themapagina over Dyscalculie.

J.J.G. (Jeroen) van Rumpt

Onderwijsadviseur

Telefoon:
0182-760436 0182-760436
LinkedIn:

Nieuws

 • Opleiding rekencoördinator: stimulans voor ontwikkeling

  Het eerste jaar van de huidige opleidingsgroep rekencoördinatoren zit er alweer bijna op. Deze groep heeft voor het eerst met de gereviseerde opzet van de opleiding gewerkt. Annemiek Broere, leerkracht op de Koningin Wilhelminaschool in Lekkerkerk: ‘De opleiding heeft mijn visie op rekenen echt gevormd.’

 • Leerlijnenpakket Rekenen-wiskunde (SLO) beschikbaar

  Werk je in het regulier basisonderwijs, maar wil je ook los van de methode kunnen werken? Dan kun je de nieuwe SLO-leerlijn Rekenen-wiskunde gebruiken. Deze werkt toe naar niveau 1S. Werk je met de module leerlijnen in ParnasSys, dan kun je ook digitaal met deze leerlijn aan de slag.

 • Vier tips om de rekenbehoefte te meten bij jouw leerlingen

  Op steeds meer scholen wordt een vorm van ‘vooraf toetsen’ ingezet. Je kunt je afvragen of je een toets vooraf nodig hebt om in te schatten wat de onderwijsbehoeften van je leerlingen zijn. In dit artikel vier tips om de onderwijsbehoeften van jouw leerlingen te achterhalen.

Lees meer nieuws ›

Blogs

  Bekijk alle blogs ›