Sociale veiligheid

Wij zien het als een Bijbelse opdracht om de school als veilige leer- en leefplek te creëren. Een school is sociaal veilig als ‘de psychische en fysieke veiligheid van leerlingen en personeel niet door handelingen van andere mensen wordt aangetast’.Driestar onderwijsadvies kan je helpen om dit op jouw school vorm te geven.
W. (William) Meuleman

Docent

Telefoon:
0182-760530 0182-760530
LinkedIn:
Twitter:

Nieuws

 • Omgaan met hechtingsproblematiek in de klas

  ‘Maandag komt er een nieuwe leerling in jouw klas, een pleegkind’. Het zou gaan om een meisje met hechtingsproblemen, meer informatie had meester Rob niet voordat deze leerling zou starten. Het meisje startte die maandag in zijn klas. Vanaf dag één leek het alsof ze al jaren in zijn groep hoorde: ze maakte met iedereen contact, praatte honderduit en leek zich helemaal thuis te voelen. Meester Rob begon te twijfelen; had dit meisje echt ernstige problemen? Of viel het allemaal wel mee? Wat vraagt deze leerling van meester Rob?

 • Nieuw! Verwerkingsboek voor nieuwkomers

  Verhuizen naar een ander land heeft een grote impact op kinderen. Weg uit het vertrouwde naar een onbekende omgeving maakt hen kwetsbaar. Het nieuwe verwerkingsboek 'Nu woon ik hier' helpt hun veerkracht te vergroten.

 • Buitengewoon belangrijk!

  Een gat in de lucht spring(touw)en, hutten bouwen, rennen, klauteren, verstoppen - buitenspelen maakt kinderen vrolijk en blij. Nog belangrijker: buitenspelen is een must voor ieder kind. Het prikkelt de fantasie en is goed voor de sociale vaardigheden, gezondheid en motoriek.

Lees meer nieuws ›

Blogs

  Bekijk alle blogs ›