Groepsdynamica

In een positieve groep hebben leerlingen ruimte om te leren. Groepsvorming heeft alles te maken met goed onderwijs. Door alle ontwikkelingen rondom passend onderwijs neemt de diversiteit in een klas toe, en de leerkracht komt daardoor voor andere vragen en uitdagingen te staan. Driestar onderwijsadvies heeft veel ervaring rond verschillende thema’s die met groepsdynamica te maken hebben.
 
Schoolplan123455.png
 
J. (Jan) Verburg

Onderwijsadviseur

Telefoon:
0182-760576 0182-760576
LinkedIn:
Twitter:Nieuws

 • 6 adviezen voor het omgaan met jongens in jouw klas

  Steeds meer jongens verlaten zonder diploma de school. Dat komt doordat het onderwijs vrouwelijker, taliger en voorzichtiger is geworden, volgens onderwijsadviseur Jan Verburg. Hoe ga je op een goede manier met jongens om?

 • Hoe geven scholen sociale veiligheid vorm?

  Een nieuw schooljaar is gestart. Als leerkracht denk je bewust na over de activiteiten die je op deze eerste dag uitvoert. Je weet dat dit moment bepalend is voor de toon die gezet wordt. Het is bekend dat op die eerste dag de groepsvorming al van start gaat. Groepsvorming heeft alles te maken met (sociale) veiligheid.

 • Advies op maat met de online Kalender Sociale Veiligheid

  De Kalender Sociale Veiligheid van SAM helpt je om overzicht te krijgen op alle activiteiten en mogelijkheden rondom sociale veiligheid op school. Met de tool maak je snel een persoonlijk overzicht.

Lees meer nieuws ›

Blogs

  Bekijk alle blogs ›