ZIEN! nieuws

 • De nieuwe handelingssuggesties staan online in ZIEN!

  De nieuwe handelingssuggesties staan online in ZIEN!, zodat je er als leerkracht meteen bij de start van het nieuwe schooljaar mee kunt werken. Voor Welbevinden en Betrokkenheid zijn de suggesties volledig vernieuwd. De suggesties voor de sociale vaardigheden zijn uitgebreid met extra suggesties voor aanpak.

  Lees meer ›
 • Meer nieuws

 • ZIEN! Leerling 5-8 Veiligheidsbeleving samengevoegd

  Vanaf 1 augustus valt de (korte) vragenlijst ZIEN! Leerling 5-8 Veiligheidsbeleving onder de vragenlijst Leer- en leefklimaat. Deze vragenlijst bevat nu 36 stellingen. De vragenlijst Sociale vaardigheden blijft wel een aparte lijst.

 • Alle cursussen van de ParnasSys Academie in een handig overzicht

  Wil jouw school stappen maken in het gebruik van ParnasSys in 2018? Meld je aan voor een van onze cursussen! Vraag een brochure aan met al onze cursussen tot de zomer of kijk op de website!

 • Save the date: alle symposia en conferenties nieuwe schooljaar

  Na de zomervakantie gaat het nieuwe schooljaar van start! In dit nieuwe jaar zijn weer een tal aan conferenties, symposia en andere dagen gepland. Van de Schoolleidersdag en het Vianencongres tot het symposium Jonge Kind en de Make-IT day. Houd dus een gaatje vrij in je agenda.

 • Schoolkrantartikel over ZIEN! voor ouders

  Wil je ouders betrekken bij het sociaal-emotioneel functioneren van hun kind op school? Dan is het mooi als ze iets weten over het instrument waarmee jullie dat meten: ZIEN!. Plaats er eens een artikel over in de schoolkrant of schoolgids! We schreven een voorbeeld voor je, dat je zelf nog kunt aanpassen.

 • Positieve COTAN-beoordeling voor ZIEN!-leerlingvragenlijsten!

  De digitale leerlingvragenlijsten van ZIEN! voor leerlingen in groep 5-8 zijn op alle onderdelen positief beoordeeld door de Commissie Testaangelegenheden Nederland (COTAN). Daar zijn we erg blij mee, het is een bevestiging voor gebruikers dat ze een kwalitatief goed instrument in handen hebben!

 • Spelletjestijd met ZIEN!

  Een sova-les waarbij je gezellig samen een spelletje doet, terwijl de leerlingen vaardigheden oefenen, zichzelf beter leren kennen én je ondertussen als leerkracht je leerlingen nog beter leert kennen? Dat kan nu met het nieuwe kwartet van ZIEN!

 • Koppeling tussen ZIEN! en KiVa

  KiVa is een bekende methode om de sociale veiligheid te versterken en pesten tegen te gaan. In ZIEN! vind je nu een handig overzicht waarin staat met welke lessen uit KiVa je aan welke ZIEN!-vaardigheden werkt. Zo kun je op basis van je observaties met ZIEN! KiVa nog gerichter inzetten!

 • Alles uit ZIEN! halen

  Wil je meer dan alleen het invullen van de ZIEN!-vragenlijsten? Dat kan! In dit artikel vertellen we je graag wat we in huis hebben aan verdiepingsscholingen. Denk er alvast eens over na om komend schooljaar als team of individueel een van onze scholingen te volgen!

 • ZIEN! en Schooljudo

  Werken aan een veilige en fijne sfeer op school en tegelijk actief bezig zijn? Dat kan met de methodiek van Schooljudo. De 7 hoofdwaardes van Schooljudo sluiten goed aan bij de kernbegrippen van ZIEN!. Zo kun je na het invullen van ZIEN!, concreet aan de slag vanuit de methodiek van Schooljudo. We schreven hierbij een handreiking.