ZIEN! nieuws

 • Vernieuwde toetsinvoer ParnasSys

  ParnasSys heeft een update van het programma geplaatst. Dit heeft gevolgen voor alle scholen die via ParnasSys scores van niet-methodetoetsen invoeren. Ook voor scholen die via een DULT-koppeling in Cito-LOVS de scores invoeren.

  Lees meer ›
 • Meer nieuws

 • Leerlijn ZIEN! uitgebreid met graadmeters

  Voor ZIEN!-scholen die ook gebruik maken van de module leerlijnen, is er de ZIEN!-leerlijn, die gratis gebruikt kan worden. Daarin zijn nu ook doelen opgenomen voor Betrokkenheid en Welbevinden.

 • Aan de slag met het ZIEN!-kwartet

  Ken je het ZIEN!-kwartet al? Een kwartetspel bij de leerlingvragenlijsten voor groep 5-8, gericht op het ontwikkelen van sociale vaardigheden. Geeske van Dobben, onderwijsassistente: ‘We hebben het spel in groepjes van 4 tot 5 kinderen vanaf 8 jaar gespeeld en de kinderen zijn heel enthousiast.’

 • Aan de slag met het ZIEN!-kwartet

  Ken je het ZIEN!-kwartet al? Een kwartetspel bij de leerlingvragenlijsten voor groep 5-8, gericht op het ontwikkelen van sociale vaardigheden. We hebben al een enthousiaste reactie gekregen over de mogelijkheden van het spel.

 • Wat doe je met de monitorgegevens sociale veiligheid?

  Door de leerlingvragenlijst van ZIEN! te laten invullen en de uitkomsten te analyseren, kun je voldoen aan de wettelijke eis van het monitoren van de sociale veiligheid én aan het in kaart brengen van sociale competenties.

 • Sociale veiligheid nu ook in ZIEN! oudervragenlijst

  Ook ouders of verzorgers kunnen een ZIEN!-vragenlijst invullen. Dat is vaak een mooi aanleiding voor een oudergesprek: ouders of verzorgers kunnen hun observaties aandragen, waardoor de leerkracht een totaalbeeld krijgt van de leerling. Nieuw is dat nu ook pestbeleving en veiligheidsbeleving worden bevraagd in de oudervragenlijst.

 • De nieuwe handelingssuggesties staan online in ZIEN!

  De nieuwe handelingssuggesties staan online in ZIEN!, zodat je er als leerkracht meteen bij de start van het nieuwe schooljaar mee kunt werken. Voor Welbevinden en Betrokkenheid zijn de suggesties volledig vernieuwd. De suggesties voor de sociale vaardigheden zijn uitgebreid met extra suggesties voor aanpak.

 • ZIEN! Leerling 5-8 Veiligheidsbeleving samengevoegd

  Vanaf 1 augustus valt de (korte) vragenlijst ZIEN! Leerling 5-8 Veiligheidsbeleving onder de vragenlijst Leer- en leefklimaat. Deze vragenlijst bevat nu 36 stellingen. De vragenlijst Sociale vaardigheden blijft wel een aparte lijst.

 • Alle cursussen van de ParnasSys Academie in een handig overzicht

  Wil jouw school stappen maken in het gebruik van ParnasSys in 2018? Meld je aan voor een van onze cursussen! Vraag een brochure aan met al onze cursussen tot de zomer of kijk op de website!

 • Save the date: alle symposia en conferenties nieuwe schooljaar

  Na de zomervakantie gaat het nieuwe schooljaar van start! In dit nieuwe jaar zijn weer een tal aan conferenties, symposia en andere dagen gepland. Van de Schoolleidersdag en het Vianencongres tot het symposium Jonge Kind en de Make-IT day. Houd dus een gaatje vrij in je agenda.