ZIEN! nieuws

 • Update: ZIEN! en monitoring sociale veiligheid

  Sinds afgelopen schooljaar is het mogelijk om met de leerlingvragenlijsten van ZIEN! de sociale veiligheid te monitoren. Dit naar aanleiding van de veranderde wetgeving. In dit artikel geven we je een update van de stand van zaken rondom ZIEN! en sociale veiligheid.

  Lees meer ›
 • Meer nieuws

 • Haal meer uit het hulpprogramma ZIEN!

  Als je als leerkracht het hulpprogramma ZIEN! dagelijks gebruikt, zouden je leerlingen hier iets van moeten merken. Merken jouw leerlingen dat jij het programma ZIEN! gebruikt of stopt ZIEN! na het invullen? Lees hier hoe je nog meer uit ZIEN! kunt halen.

 • Zo maak je een goede groepsanalyse

  Een nieuw schooljaar! Je hebt de groep via een warme overdracht uit handen van je collega gekregen. Maar weet je al hoe je groep er qua ontwikkeling voorstaat? Weet je waar de leemtes en uitdagingen zitten? Maak zelf met behulp van ParnasSys een analyse op groepsniveau. Een praktische handreiking.

 • In gesprek met ouders over sociaal-emotionele ontwikkeling

  De sociaal-emotionele ontwikkeling van je leerlingen is belangrijk. Veel scholen voeren in december een oudergesprek waarbij het sociaal-emotioneel functioneren van de leerling onderwerp van gesprek is. Lastig om dat vorm te geven? ZIEN! kan je erbij helpen!

 • Begin het jaar met een frisse blik op ZIEN!

  De eerste weken van het schooljaar zitten er op en voor je het weet is het alweer herfstvakantie. Veel scholen vullen rond die tijd voor de eerste keer de ZIEN!-vragenlijsten in. Hoe zorg je dat je hier goed op voorbereid bent? In dit artikel geven we je tips en links naar handige documenten.

 • Nieuwe handelingssuggesties voor ZIEN! preventief inzetten

  Wist je dat je met ZIEN! nu al aan de slag kunt? De nieuwe handelingssuggesties kun je al voordat je de vragenlijst hebt ingevuld gebruiken om preventief te werken aan de sociale vaardigheden van je groep. De nieuwe suggesties zijn inmiddels beschikbaar!

 • Met ZIEN! de sociale veiligheid monitoren

  Het einde van het schooljaar is in zicht. Heb je de vragenlijsten voor de monitoring van sociale veiligheid inmiddels laten invullen door je leerlingen? En heb je in ParnasSys ook toestemming gegeven voor gegevensuitwisseling met de inspectie? 

 • Wat moet er anders in ZIEN!? Dien je wensen in bij ParnasSys

  Op het kennisportaal van ParnasSys vind je een community waar je je doorontwikkelwensen voor ZIEN! kunt delen en kunt stemmen op bestaande wensen. Laat weten hoe ZIEN! verbeterd kan worden!

 • Driestar educatief en Topicus slaan handen ineen voor scholingen ParnasSys-academie

  Driestar educatief en Topicus, het bedrijf achter ParnasSys, spreken de intentie uit hun samenwerking per augustus 2017 te intensiveren. De onderwijsadviseurs en software-experts bundelen hun krachten om nog beter in te spelen op de vraag vanuit de onderwijsmarkt.

 • Gratis kennismaken met de ParnasSys-modules

  Wil je gratis kennismaken met de modules binnen ParnasSys? Dat kan tijdens onze productvoorstellingen die we op woensdagmiddagen in Gouda en Barneveld organiseren. We laten de mogelijkheden van de module zien en je kunt al je vragen stellen. Welkom!