ZIEN! nieuws

 • ZIEN! en monitoring sociale veiligheid op het ZML

  Voor sommige kinderen in het so/vso zijn de bestaande leerlingvragenlijsten te talig en abstract. Je leest hier meer over de speciale versies die voor hen zijn ontwikkeld én over de pilot waarmee je aan de monitoringsplicht voor sociale veiligheid kunt voldoen.

  Lees meer ›
 • Meer nieuws

 • Zeg het met … de praatplaten van ZIEN!

  Het voeren van kindgesprekken wordt een belangrijker onderdeel op de jaarkalender van scholen. Gebruik je ZIEN!, dan kun je de resultaten daarvan goed gebruiken als leidraad van je gesprek. Ter ondersteuning van deze gesprekken zijn er, naast gesprekslijnen, praatplaten ontworpen. Wat zijn dat, en hoe zet je die platen in?

 • Inschrijving geopend voor post-hbo-opleiding voor intern begeleiders

  32 ib’ers volgen dit jaar de post-hbo-opleiding van Driestar hogeschool. Marina Stolk is enthouisiast: “De opleiding sluit aan bij mijn persoonlijke ontwikkeling én de schoolontwikkeling.” Wil je komend jaar ook deze opleiding volgen? De inschrijving is weer geopend!

 • Privacy: hoe gaat jouw school om met wachtwoorden en vertrouwelijke informatie?

  Waarschijnlijk vind je het vanzelfsprekend dat jij en je collega’s bewust omgaan met informatie over anderen. De Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) die ingaat per 25 mei 2018 zou weinig veranderingen hoeven te betekenen. Toch valt er vaak nog winst te behalen. Lees de tips!

 • ZIEN! inzetten door het jaar heen

  ZIEN! vul je in rond de herfstvakantie. Ook daarna kan ZIEN! echter nog veel voor je betekenen: in je aanpak, maar ook bij het evalueren. Je kunt ZIEN! dan bijvoorbeeld nog een keer invullen. Welke keuzes maak je daarbij?

 • Alle cursussen van de ParnasSys Academie in een handig overzicht

  Wil jouw school stappen maken in het gebruik van ParnasSys in 2018? Meld je aan voor een van onze cursussen! Vraag een brochure aan met al onze cursussen tot de zomer of kijk op de website!

 • Wanneer stel je een ontwikkelingsperspectief op?

  Voor veel scholen is het niet helemaal duidelijk wanneer je een ontwikkelingsperspectief opstelt. Is het verplicht? Moet het voor alle leerlingen met een eigen leerroute? Ons handige stroomschema helpt!

 • ZIEN! en het nieuwe inspectiekader

  Per 1 augustus 2017 is het nieuwe onderzoekskader van de Inspectie van het Onderwijs in werking getreden. Dat beschrijft hoe het toezicht op het onderwijs wordt ingericht. ZIEN! kun je bij meerdere onderdelen hieruit inzetten!

 • Aan de slag met ZIEN! en sociale veiligheid

  Graag willen we je op de hoogte houden van het laatste nieuws rondom het in kaart brengen van de sociale veiligheid met behulp van de ZIEN! leerlingvragenlijsten. Zo is er inmiddels een handreiking waarin we beschrijven hoe je ZIEN! inzet als monitor en geven we tips voor de analyse. Bovendien kunnen we je meer vertellen over de betrouwbaarheid en validiteit van de vragenlijst Veiligheidsbeleving.

 • 28 nieuwe ZIEN!-experts na tweedaagse cursus

  Vorige week ontvingen 28 personen het certificaat van de ZIEN!-expertcursus. In een tweedaagse doorliepen zij de cyclus ‘Waarnemen-Begrijpen-Wegen-Plannen-Handelen’ en legden zij een verbrede basis voor het werken met ZIEN! in hun eigen school.