ZIEN! primair onderwijs

ZIEN! is een webbased expertsysteem dat meer doet dan het volgen van de leerling. ZIEN! geeft op basis van een analyse van observaties concrete doelen en handelingssuggesties. Om op die manier de leerkracht of docent te helpen bij het ondersteunen van leerlingen en groepen. ZIEN! ondersteunt het gehele proces van signaleren tot handelen. Klik hier voor ZIEN! VO.

Nieuws

 • Aan de slag met ZIEN! en sociale veiligheid

  Graag willen we je op de hoogte houden van het laatste nieuws rondom het in kaart brengen van de sociale veiligheid met behulp van de ZIEN! leerlingvragenlijsten. Zo is er inmiddels een handreiking waarin we beschrijven hoe je ZIEN! inzet als monitor en geven we tips voor de analyse. Bovendien kunnen we je meer vertellen over de betrouwbaarheid en validiteit van de vragenlijst Veiligheidsbeleving.

 • 28 nieuwe ZIEN!-experts na tweedaagse cursus

  Vorige week ontvingen 28 personen het certificaat van de ZIEN!-expertcursus. In een tweedaagse doorliepen zij de cyclus ‘Waarnemen-Begrijpen-Wegen-Plannen-Handelen’ en legden zij een verbrede basis voor het werken met ZIEN! in hun eigen school.

 • Hoe combineer je ZIEN! en leerlijnen op het zml?

  Ook veel zml-scholen maken gebruik van ZIEN!. Je gebruikt de observatielijst van ZIEN! dan voor de fases waarnemen, begrijpen en wegen. De handelingssuggesties gebruik je om de inhoud van een plan te formuleren. Het beschrijven van een plan kan ook via de module Leerlijnen. Hoe je dat doet, lees je hier.

Lees meer nieuws ›

Blogs

  Bekijk alle blogs ›