Mediawijsheid

Onze leerlingen krijgen van jongs af aan te maken met allerlei media. De tijd waarin we leven vraagt om een stevige vormingsimpuls.

Mediawijsheid voor kleuters, opgroeiende kinderen en ontluikende tieners: je kunt niet vroeg genoeg beginnen met bewust mediagebruik. Thema’s als groepsdruk, beïnvloeding en cyberpesten komen in de bovenbouw soms voor. Maar filmpjes en games zijn vaak al gespreksonderwerpen in de kleuterklas. Hoe gebruik jij eigenlijk zelf nieuwe media in de klas? En mediatijd in het gezin… hoe staat het daarmee? Genoeg uitdagingen om als leraar of opvoeder mee aan de slag te gaan. Hoe wil jij je leerlingen vormen? Driestar wil jou toerusten om deze uitdaging aan te gaan. De basis van Mediawijsheid is gebaseerd op de Media Cirkel. Lees hier meer over deze methode.

Gratis online training

Volg de gratis online training ‘Mediawijsheid op school’ over vorming en weerbaarheid van leerlingen. 

Lees meer >

Online weerbaarheid

Kinderen kunnen enorm genieten van sociale media, maar komen ook in aanraking met dingen die je liever niet hebt. Maak jij je leerlingen weerbaar?

Lees meer >

Mediaopvoeding

Wél weten en niet doen. Je kind mediawijs maken valt niet altijd mee. Hoe voorkom je dat het een strijdpunt wordt?

Lees meer >

Mediawijze leraar

Vormen is meer dan het aanleren van mediavaardigheden. Hoe maak je als juf of meester met je houding en voorbeeld kinderen mediawijs?

Lees meer >

Visie op nieuwe media

Smartphone en virtual reality bieden heel veel kansen voor het onderwijs. Hoe sta je hier als school in? Verbind je visie op het kind met je visie op nieuwe media!           

Lees meer >

Kerken

Hoe ga jij om met online media in jouw kerk?

Lees meer >