Aanpak

Wat drijft jou in je werk? Met de methode Management Drives geeft Driestar onderwijsadvies inzicht in de persoonlijke drijfveren van jou of je team.

Elk mens heeft bepaalde leidende denkpatronen en gewoontes. We noemen dit drijfveren. Ze voorspellen jouw gedrag, de motivatie om zaken wel of niet te doen. Door middel van het invullen van een (korte) vragenlijst kunnen we inzicht geven in jouw drijfveren. Dat geeft verrassende nieuwe inzichten in je gedrag en wat dit voor jou betekent in de communicatie met een ander en in een team.

Deze test van Management Drives vormt de basis voor een maatwerktraject door de adviseur van Driestar onderwijsadvies.

Hoe werkt Management Drives?

Driestar onderwijsadvies is gecertificeerd partner van Management Drives (MD). Management Drives gaat uit van zes drijfveren die mensen in beweging zetten. Ieder mens beschikt in principe over álle zes drijfveren, maar de volgorde en intensiteit verschilt per persoon. De drijfveren worden aangeduid met verschillende kleuren.

Door je drijfveren te kennen, word je je bewuster van hoe je werkt en waarom sommige dingen je makkelijker afgaan dan andere. Het invullen van de online vragenlijst vraagt circa 20 minuten. De terugkoppeling neemt een uur in beslag. Je ontvangt een boek om het geheel rustig na te lezen. De kosten voor deze vragenlijst, de terugkoppeling en het boek bedragen € 395,00 voor een digitaal coachgesprek en € 495,00 voor een coachgesprek op locatie . Vraag hier de online vragenlijst aan.

In de terugkoppeling komen zaken aan de orde als:
  • Je stijl van werken;
  • De voor en nadelen daarvan;
  • Wat je motiveert, belangrijk vindt;
  • Daar waar je energie van krijgt, wat energie kost en waar je ontwikkelkansen liggen.

Basis voor coaching

Management drives kan de basis zijn voor een persoonlijk coachingstraject en kan ook uitstekend worden ingezet voor coaching van je team. Het overzicht van drijfveren geeft inzicht in waarom jij denkt, doet en ervaart en wat jij denkt, doet en voelt.

Drijfveren

Wanneer je zicht hebt in je drijfveren, helpt je dit om te bepalen wat dat betekent voor hoe jij in je werk staat. En ook dat er een substantieel verschil kan zijn met hoe jouw collega’s in het werk staan. Wat jou drijft, bepaalt namelijk in grote mate je gedrag, je waarnemingen, je motivatie om dingen wel of niet te doen, de zaken waar je graag energie aan geeft en je besluitvormingsstijl.

In iedere samenwerking zijn het de combinaties van drijfveren die maken hoe het ’spel’ verloopt. Begrijpen we elkaar, vullen we elkaar aan, of zitten we elkaar constant in de ‘haren’?  Ieder mens beschikt in principe over alle 6 drijfveren, maar de volgorde en intensiteit verschillen per persoon. De drijfveren worden aangeduid met zes verschillende kleuren waarbij elke kleur zijn eigen unieke betekenis heeft.

md_drijfveren.png