Basis GGZ

Ben je op zoek naar psychologische hulp (basis GGZ) voor jullie kind? Driestar educatief kan helpen.

Psychische klachten kunnen ervoor zorgen dat een kind thuis en op school vastloopt. Kortdurende psychologische hulp (basis ggz) kan ingezet worden, met als doel het welbevinden van jullie kind te vergroten en jullie als ouders handvatten te geven om je zoon of dochter te ondersteunen.

Orthopedagogen en psychologen van Driestar educatief hebben veel kennis van psychische problematiek bij kinderen en jongeren. Ook weten zij veel over het leren en ontwikkelen van kinderen en jongeren op school. De school is een belangrijke leefomgeving voor een kind. Wanneer een kind niet goed in zijn vel zit, heeft dat vaak een negatief effect op het gedrag en de prestaties die hij of zij op school laat zien. Als je hier toestemming voor geeft nemen we de informatie die de school over jullie kind heeft graag mee in onze behandeling. Met elkaar zoeken we naar de oorzaak van de problematiek en hoe we je zoon of dochter zo goed mogelijk kunnen begeleiden. Bovendien is het voor iedereen (gezin, school en behandelaar) fijn om te weten wat de afspraken zijn gedurende een behandeling. Zo kunnen we de zorg afstemmen en ervoor zorgen dat we je zoon of dochter op een goede manier begeleiden op weg naar stabiliteit.

Dit is de reden dat wij graag optrekken in de driehoek gezin – school – behandelaar. De school vindt dat ook belangrijk en biedt ons daarom de mogelijkheid te observeren, en soms zelfs te behandelen, in een ruimte in school. Zo kun je dicht bij huis terecht met jullie hulpvraag, bij een christelijke hulpverlener. Dit maakt de drempel tot de zorg die nodig is lager: een vertrouwde behandelaar in een vertrouwde omgeving.

J.J. (Anne) Molenaar

Psycholoog

Telefoon:
0182-760532 0182-760532

  • Hoe praat je met kinderen over de oorlog in Oekraïne?

   Door P.J.A. (Petra) van Nederpelt

   Eerlijk zijn is de enige manier; „verzwijgen werkt niet”, zegt drs. Petra van Nederpelt, orthopedagoog-generalist bij Driestar educatief en het Rotterdamse Ikazia Ziekenhuis. „Kinderen krijgen het nieuws mee op straat, op het plein. Ook kleuters praten er al over. Houd wel rekening met de leeftijd en het ontwikkelingsniveau van een kind.”

   Lees meer ›